woensdag 9 november 2016

Healthy Hotspot: Hometown Coffee

Wij zijn altijd op zoek naar leuke ontbijt hotspots waar je lekker, maar ook gezond kunt ontbijten. Wij noemen iets een leuk ontbijttentje wanneer er een relaxte sfeer hangt, de producten vers zijn en het eten met aandacht en liefde wordt gemaakt. Vandaag Hometown Coffee een espresso en slow-coffee bar aan het Buitenhof in Den Haag. Als je binnenkomt valt direct het vintage interieur op. Stoere houten tafels, chille zitplekken en een jazzy sound uit de speakers. Hier kun je terecht voor echt goede koffie, slow-coffe, verse smoothies, fijne taartjes en andere ambachtelijk bereide lekkernijen. Ook kun je hier 's avonds terecht voor een lekker wijntje. Neem je coffee-to-go mee of blijf lekker hangen.
Espressobar en meer

Hometown Coffee is onderdeel van De Buut BV. Een horeca ontwikkelaar met 28 zaken. Hometown Coffee is de kleinste zaak van deze keten en ook de enige koffiezaak. Het richt zich dan ook op koffie, maar is eigenlijk een espressobar met meer. Bij andere espressobars moet je meestal naar de balie om iets af te halen en hebben zij alleen een gebakje. Bij Hometown heb je tafelbediening en naast koffie ook een lunchkaart die 's avonds ook doorgaat. Ook kun je hier 's avonds terecht voor een wijntje en een biertje. Het gaat net iets verder en je kunt hier de hele dag blijven zitten. Het is hier van 's ochtends tot 's avonds gezellig. 's Avonds vind je hier vooral mensen die nog even uitwillen en een drankje willen gaan doen, maar niet echt willen gaan stappen. Daarnaast organiseert Hometown ook spelletjesavonden en en hebben ze live muziek.

"Hometown zit nu ongeveer 3,5 jaar aan het Buitenhof. Hagenezen tasten de boel altijd een beetje af en kijken eerst even of het wel goed is en wachten voor ze ergens naar toe gaan. Ze zijn wat terughoudender en daarom is het wat moeilijker om in Den Haag een goedlopende zaak te starten en moet je vooral in het begin even goed volhouden. Nu gaat het heel erg goed."

Een keuken zo groot als een postzegeltje

De keuken van Hometown is heel erg klein. Eigenlijk een soort van postzegeltje. Al het brood en croissants worden vers afgebakken en ze maken hier zelf hun hummus zonder rare toevoegingen. Hier doen ze liever iets heel goeds, zoals hun koffie, of niet. Alles is ambachtelijk bereid en er wordt bewust voor gekozen om niet zo heel veel opties op de kaart te zetten.  De taartjes zijn vooral zoet en worden vooral gebakken door een dame uit Den Haag. Zij heeft op de Dennenweg een taartenbakkerij die alle taarten vers op bestelling bakt.


Coffee is always on their mind

Volle yoghurt met bloemenhoning en een banaantje. Zo heb je volgens Hometown Coffee echt een goed ontbijt. Bijna alles wat op de menukaart staat wordt gekozen met koffie in hun gedachten. De menu's worden samengesteld met een 'inspirerende' chef die helpt om de kaarten samen te stellen. Op de kaart staan niet veel verschillende soorten broodjes, zodat de broodjes die ze aanbieden goed zijn. Kwaliteit over kwantiteit. Bij Hometown Coffee kun je niet echt uit eten gaan, maar ze hebben wel voldoende lekkere dingen op de kaart staan zodat je lekker lang kunt blijven zitten. Wij kregen een lekker ontbijt met een croissant, boeren volle yoghurt met muesli en bloemenhoning en een verse jus d'orange. Naomi en ik zijn allebei niet zo gek op koffie, maar omdat hier koffie centraal staat, moesten we natuurlijk wel een kopje koffie proberen. Op aanraden namen we de Dirty Chai Latte en een koffie met chocolademelk. Beiden waren ze echt super lekker en hadden geen heftige koffiesmaak. De kruidige Dirty Chai Latte is onze favoriet.

"Als jij hier komt om je proefwerk af te maken of je komt je scriptie schrijven, dan vraag ik elke week hoe het met je scriptie gaat en dan weet ik waarschijnlijk ook na een maand waar het over gaat en ik weet ook wat voor drankje je hebt en hoe je heet" 


Huiselijkheid en gastvrijheid

Bij Hometown creĆ«ren ze een huiselijke sfeer. Het is een soort van tweede thuis waar dan ook veel vaste gasten komen. Natuurlijk vind je hier ook veel toeristen door de locatie. Het onderscheidende van Hometown Coffee is dan ook vooral de huiselijkheid en gastvrijheid. Je hebt het gevoel dat je bij iemand thuis op visite bent. Hier wordt je gewaardeerd. Het persoonlijke contact met de klant is hier heel belangrijk.  De koffie kan wel heel goed zijn en het eten kan gewoon lekker zijn, maar dat is niet hetgeen wat je onthoud.

"Je onthoud het hele goede en het hele slechte van eten en drinken, maar als wij jou een fijn gevoel meegeven dan blijft jou dat langer bij. Dat is het belangrijkste! "


Conclusie 

Wat een fijne plek is Hometown Coffee.  Gelegen aan het Buitenhof waar huiselijkheid, gastvrijheid en heel lekkere koffies centraal staan. Wij snappen wel dat er zoveel vaste gasten komen. Wanneer je zin hebt in een echt lekker bakkie koffie bent je hier aan het juiste adres. Bij Hometown Coffee draait alles om koffie, maar hebben ze genoeg lekkers op het menu staan, waardoor je er best veel langer kunt blijven zitten!

Liefs,

Robin

1 opmerking:

  1. Dit klinkt geweldig en het ziet er ook heel goed uit.. Wat een fijne sfeer omschrijf je hier zeg!

    BeantwoordenVerwijderen