donderdag 11 augustus 2016

Wat eten we vandaag: Couscous met groene asperges en zalmfilet

Ik vind groene asperges echt heel lekker! Je hoeft ze maar kort te grillen en ze zijn vol van smaak. Bovendien zijn ze vaak beter verkrijgbaar dan z'n grote broer de witte asperge.

De zalm bereid ik altijd op de manier van Herman den Blijker. Zijn manier is echt, naar mijn mening, de lekkerste. De zalm blijft zacht van binnen met een knapperige korst. Ken je deze manier nog niet? Probeer het eens en proef het verschil.








NODIG (1 persoon): 
  • 75 gram cous cous
  • Verse moot zalmfilet
  • 100 gram groene aspergetips
  • 90 ml groentebouillon
  • Peper / zout / olijfolie 

HOE:
  • Bereid de couscous volgens de verpakking. Gebruik groentebouillon voor extra smaak.
  • Schraap de schubben van de huid met een mes. Smeer de huid van de zalm in met wat olijfolie en verhit een eetlepel olijfolie in de koekenpan. Laat de zalm op halfhoog vuur ongeveer 6 minuten bakken. Ondertussen niet aankomen! Zet het vuur laag en draai de zalm om. Laat het zachtjes doorgaren. 
  • Snijd een stukje van de onderkant van asperges af en spoel goed af.  
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in de pan en grill de asperges ongeveer 5 minuten. Maak op smaak met peper en zout.
  • Schep de couscous op een bord en leg hier de asperges en zalm bovenop. 

Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen