vrijdag 12 augustus 2016

Wat eten we vandaag: Bruine bonensoep

Deze stevige maaltijdsoep rijk gevuld met bruine bonen, groenten en rookworst is het ultieme comfortfood. Bruine bonen zitten vol met vezels, eiwitten, vitamine K en nog meer voedingsstoffen die helpen om ons gezond en sterk te houden. Daarnaast bevatten ze veel vezels waardoor je snel vol zit. Naast voedzaam staat deze soep ook nog eens binnen 20 minuten op tafel. Ideaal!









NODIG (voor 6 grote koppen):
  • 850 gram bruine bonen
  • 350 gram soepgroenten
  • 50 gram selderij
  • 2 groentebouillonblokjes (bv. van Zonnatura)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Optioneel 1 (biologische/vegetarische) rookworst


HOE:
  • Verwarm de zonnebloemolie in een een soeppan en fruit de soepgroente ongeveer 5 minuten.
  • Snijd de selderij fijn en voeg de selderij, de bruine bonen, de bouillonblokjes en 700 ml water bij de soepgroenten. Breng dit aan de kook en laat de soep ongeveer 5 minuten doorkoken.
  • Haal de helft van de soep uit de pan en pureer dit tot een gladde soep. Schenk de gepureerde soep in de pan.
  • Worst in je soep? Snijd de rookworst in plakjes en verwarm deze ongeveer 2 minuten in de soep.


Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin

De inspiratie voor dit recept komt van de Albert Heijn.  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen