vrijdag 6 mei 2016

Gezond tussendoortje: Vegan bananenbrood met appel

Bananenbrood. Wij houden ervan: in alle soorten en maten met verschillende soorten meel en toppings en ze komen nog steeds niet onze neus uit. Ik houd oprecht van bananenbroden! Het liefst bak ik in het weekend een bananenbrood, snijd deze in lekkere dikke plakken en vries ze individueel in. Voila, voor de hele week een voorraad verantwoorde tussendoortjes!

Vandaag een vegan bananenbrood met appel. In dit smeuïge bananenbrood wordt dus helemaal geen gebruik gemaakt van dierlijke producten!





NODIG:
  • 200 g speltmeel
  • 100 gram verse dadels
  • 100 milliliter plantaardige melk
  • 4 rijpe bananen met bruine spikkeltjes
  • 2 appels
  • 2 handjes rozijnen
  • 1,5 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • snuf zout
  • kokosolie

HOE:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Meng het speltmeel, bakpoeder, de kaneel, koek- en speculaaskruiden, gemberpoeder en zout in een grote kom door elkaar.
  • Pureer de dadels samen met de plantaardige melk en vanille extract tot een glad mengsel. 
  • Prak de bananen in een aparte kom fijn. 
  • Mix het dadelmengsel, het meel en de bananenpuree tot een glad beslag. Spatel tenslotte de rozijnen door het beslag en het over de cakevorm.
  • Schil de appels en snijd in partjes. Druk de partjes rechtopstaand in het beslag. 
  • Bak het bananenbrood in 50 á 60 minuten in de oven. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Laat het brood afkoelen op een rooster.

Tip: Je kunt het bananenbrood ongeveer 3 a 4 dagen in een afgesloten doos in de koelkast bewaren of per plak invriezen. 

Liefs,

Robin

3 opmerkingen:

  1. Lijkt me heel lekker! Wat leuk dat jullie vegan recepten delen! Ik ga het opslaan op Pinterest.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja. We proberen zelf ook regelmatig vegan of vegetarisch te eten! :-)

      Verwijderen