donderdag 5 mei 2016

Wat eten we vandaag: Erwtenpasta met broccoli en zalm-pesto saus

Wij eten maar al te graag pasta, maar wat is er niet leuker aan het variëren van de soort pasta die je eet. Elke keer standaard volkoren spaghetti wordt na een tijdje wel een beetje saai. In de Albert Heijn kwam ik laatst groene erwtenpasta tegen, pasta gemaakt van groene erwtenmeel, hoog in eiwitten én glutenvrij. Leuk om te zien dat ze steeds weer nieuwe producten op de markt zetten en daar steeds meer mee experimenteren. Je krijgt op deze manier je portie dagelijkse groenten wel binnen! Ik combineerde de groene erwtenpasta met broccoli en een pesto saus, met een lekker stuk gebakken zalmfilet en gegarneerd met Parmezaanse kaas!




NODIG: (voor 2 personen)
  • 1 stronk broccoli
  • 160 gram groene erwtenpasta of andere volkoren pasta
  • 4 el pesto
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram zalmfilet
  • een scheutje kookroom
  • handje Parmezaanse kaas of edelgistvlokken 
  • olijfolie/kokosolie/peper/zout

HOE:
  • Was de broccoli en snijd in stukjes.
  • Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli gaar.
  • Breng een andere pan aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking.
  • Grill de zalm in een beetje olijf of kokosolie tot de zalm gaar is. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de filet. Een dunne moot bak je in zo'n 5 minuten, dikke zalm in ongeveer 10 minuten. De zalm is klaar als de filet gelijkmatig roze is van binnen en makkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt.
  • Pel ondertussen de tenen knoflook en snipper het uitje en bak een paar minuutjes tot de uien glazig zijn.
  • Voeg de broccoli toe aan het ui-knoflook mengsel, samen met de zalmfilet (in stukjes gesneden).
  • Voeg 4 el pesto toe en een scheutje kookroom toe aan het mengsel en verwarm de saus.
  • Voeg tot slot de pasta toe aan het mengsel en roer alles goed door elkaar
  • Garneer je gerecht met wat edelgistvlokken of Parmezaanse kaas. 
Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten