zondag 6 maart 2016

Gezond toetje: Stracciatella kwark - done

Wij zijn gek op deze zelfgemaakte stracciatella kwark met raw cacao, cacao nibs en een beetje honing. Vooral na het sporten is het belangrijk om iets te eten met een hoog eiwitgehalte, omdat je spieren door het trainen beschadigd raken. Eiwitten zijn de bouwstoffen van spiervezels. Ze helpen om de beschadigingen in de spieren te herstellen en spierpijn te beperken. Kwark bevat een grote hoeveelheid van deze belangrijke eiwitten. De eiwitten uit kwark hebben daarbij nog een ander voordeel. Ze geven je een verzadigd gevoel. Hierdoor ontspant je lichaam en kan je heerlijk tot rust komen vlak voordat je naar bed toe gaat. Daarnaast herstelt je lichaam zich sneller door de afgifte van aminozuren aan de spieren. Tot slot versterkt kwark ook nog eens je botstructuur!
Seratonine

Wij zijn dol op deze heerlijke bak kwark mét rauwe cacao, honing en cacao nibs erdoor. Deze ingrediënten zorgden ervoor dat ons serotonine gehalte omhoog schiet. Maar dan ook echt enorm. Door het eten van rauwe cacao + cacao nibs + kwark maakt je lichaam serotonine aan. Dat is een belangrijke neurotransmitter in de hersenen die betrokken is bij emoties en gedrag en ervoor zorgt dat je je kalm, ontspannen en evenwichtig voelt. Serotonine wordt in het lichaam aangemaakt door tryptofaan, dit is de bouwsteen van een eiwit en dus flink aanwezig in kwark! Tryptofaan is positief voor de gemoedstoestand. 

Kortom, eerst een uur sporten (wat je serotonine gehalte al verhoogd), vervolgens én flink wat rauwe cacao én magere kwark eten = het meest oppeppende gevoel ooit!


NODIG (voor 1 persoon):

  • 2 grote eetlepels magere kwark
  • een theelepel cacao poeder
  • een eetlepel raw cacao nibs 
  • een eetlepel honing

HOE:
Alles goed door elkaar roeren en smullen maar! Een heerlijk stracciatella toetje waar je enorm blij van wordt (qua smaak en qua gevoel)! Je kunt dit receptje ook eten als ontbijt, als toetje of als tussendoortje! 


Liefs,

Robin en Naomi

1 opmerking: