zaterdag 5 maart 2016

Healthy hotspot: Anne & Max in Oud-West

Op een mooie locatie, tegenover de ingang van de Hallen, bevindt zich de woonkamer van Amsterdam Oud-West: Anne & Max, één van onze favoriete hotspots. Hier kun je terecht voor een ontbijtje, koffie, lunch, borrel of high-tea. Eerder brachten wij al een bezoek bij Anne&Max in de Pijp, waar we werden verrast met een uitgebreid ontbijtje. Zo genoten wij toen van warme, gezonde scones van meergranenmeel, havermout, kaneel & citroen, van het Essentieel ontbijt, dat bestond uit een rijstwafel met hummus, een groen sapje, kleine fruitsalade met Griekse Yoghurt, dadels en een klein beetje 70% chocolade. Wat we nog meer aten deze ochtend kun je hier lezen. Wobbe, eigenaar van Anne&Max, nodigde ons uit om een ander ontbijtje te proeven op deze nieuwe locatie, in Oud-West!De huiskamer van de stad

Anne & Max wil de huiskamer van de stad zijn. Een huiskamer waarin gasten zich op elk moment van de dag thuis voelen. In een luie stoel om een krant te lezen, aan de grote leestafel om bij te praten, aan een tafel om te werken of aan de bar even snel een espresso te drinken. Anne&Max wil haar gasten elke keer opnieuw verrassen met pure en eerlijke producten die met zorg worden bereid en met enthousiasme worden geserveerd. Anne&Max Oud-West straalt dit huiskamergevoel echt uit. De ruimte is licht, de meubels geven je een huiselijk gevoel en je ziet echt dat er goed over de inrichting is nagedacht.

'In elke winkel doen we wel een beetje dezelfde inrichting, maar we willen juist in elk filiaal iets unieks ervan maken'.


Eerlijke producten

De producten van Anne&Max komen uit hun eigen, interne keuken. Wobbe en de koks werken nauw samen om de producten te testen en te proeven. Hierdoor is de kwaliteit in elk filiaal hetzelfde: de taartjes, soepen en dressings zijn overal identiek. Bij Anne&Max kun je genieten van versgebakken zuurdesembroden en volkoren biologische broden gebakken door DesemEnzo, die gemaakt worden op eigen recept. Ze doen er alles aan om de kwaliteit van de producten te optimaliseren, zo is er laatst samen met de bakkers van Desem Enzo weer nagedacht om het Anne&Max brood nog malser en lekkerder te maken. Een leuk weetje is dat de ham helemaal uit Limburg komt, biologisch is en afkomstig van kloostervarkens. De varkens lopen buiten, krijgen natuurlijke voeding en worden op een biologische manier geslacht.

'Onze doelstelling is dat mensen op ons kunnen vertrouwen, dat we eerlijke echte producten maken die ook goed voor je zijn'. 


Een balans tussen gezond en lekker

Op de ontbijtkaart van Anne&Max vind je hele gezonde, maar ook wat minder gezonde, zoete opties. Er is altijd een balans tussen gezond en lekker. Heb je zin in een gezond ontbijtje? Kies dan voor het Fruit & Granen ontbijt met verschillende soorten fruit, krokante speltmuesli en yoghurt of Geweldige Havermout met kokosrasp en cashewnoten. Meer zoete trek? Kies dan voor Zoete Morgen met verse croissants, warme scones en clotted cream. Ontbijt je met z'n tweetjes? Kies dan voor het droomontbijtje voor twee, met oeuf en cocotte met gerookte zalm, vers fruit met Griekse yoghurt, een lekker croissantje en verschillende soorten brood.


Anne&Max ontbijt

Wij werden deze ochtend verwend met de droomstart voor 2, geserveerd op een mooie houten plank (gemaakt van omgewaaide bomen in Amsterdam)! Het ontbijtje bestond uit oeuf en cocotte met warm gerookte bio zalm, bladspinazie en verse kruiden, heerlijk vers desembrood, kletzenbrood en verse biologische croissants. Daarnaast uit verschillende soorten beleg, zoals, oude kaas, geroosterde tomaat, avocado, landgoedjam, pompoenmarmelade en home-made hazelnoot-chocoladepasta. De pompoenmarmalade en hazelnoot-pasta wordt gemaakt in eigen keuken. De kaas komt van Bio kaas kinderdijk, een boerderij waar ze alleen maar biologische kazen maken en meewerken aan het conserveren en natuurbehoud van het land. Tot slot kregen we nog yoghurt met vers fruit en een heerlijk vers sapje. Wat was het ontbijt lekker, we hebben echt alles opgegeten en Robin verbaasde zich over de schapenyoghurt, wat een heerlijke smaak!

'Wat ik zelf doordeweeks altijd eet is het Fruit & Granen ontbijtje of de Geweldige Havermout, dit zijn wel mijn twee favorieten'


Conclusie

Wat wij zo leuk vinden aan Anne & Max, is dat ze echt weten waar de producten die op je bord liggen vandaan komen. Wobbe steekt veel tijd en energie in het uitkiezen van de juiste producten. Hij is zelfs op een koffie-trip naar Ethiopië gezien om te zien hoe de koffie daar geoogst wordt en hoe de arbeidsomstandigheden zijn. We zien echt dat alle werknemers bij Anne & Max zeer betrokken zijn bij het gehele productieproces. Anne & Max is naar onze mening echt een huiskamer in de stad. Je voelt je er thuis en het voelt vertrouwd. Dit is ook de doelstelling van Anne & Max: mensen moeten erop vertrouwen dat er goed, lekker en gezond eten wordt gemaakt!

Het is onze taak om te zorgen dat we lekkere, goede, gezonde producten, voor jou samenstellen in een gerecht. Dat is ons werk!Ben jij benieuwd naar Anne & Max? Ze hebben wel 7 filialen in Amsterdam, Leiden, Haarlem, Arnhem & Alkmaar. Binnenkort opent zich in Den Haag een Anne&Max to go. Wij zijn hier echt heel erg benieuwd naar. Jullie ook?

Liefs,

Naomi

1 opmerking:

  1. Het ziet er in elk geval heel goed uit en het idee erachter vind ik ook meer dan prima :)

    BeantwoordenVerwijderen