zondag 25 juni 2017

Quiche met pompoen, pastinaak en zoete aardappel


Het maken van vers quichedeeg is niet de snelste klus. In de Foodybox van Kroon op het werk ontvingen wij het verse quiche- en taarttdeeg van Tante Fanny om uit te testen. Kant en klaar deeg zonder smaakversterkers, harde vetten en kleurstoffen. Handig als je niet zoveel tijd hebt! Wij besloten om een hartige quiche te bakken met pompoen, maar daarnaast hebben we ook gekozen voor pastinaak, zoete aardappel en salie. Zo lekker, dit moet je een keer maken!






Quiche- en taartdeeg van Tante Fanny

Het deeg van Tante Fanny wordt bereid met goede ingrediënten zonder smaakversterkers, harde vetten en kleurstoffen. Wat handig is, is dat de verse degen zijn opgerold in bakpapier en makkelijk kunnen worden uitgerold. Het quiche- en taartdeeg heeft een ronde vorm, ideaal om in een bakblik te gebruiken dus. Daarnaast is het deeg:
  • Lactosevrij
  • Zonder kleurstoffen
  • Zonder conserveringsmiddelen
  • Zonder smaakversterkers
  • Vrij van geharde vetten
  • Geschikt voor vegetariërs
  • Vegan!

NODIG (voor 1 quiche):

  • 1 pak quiche en taartdeeg van tante Fanny
  • 400 gram pompoen
  • 200 gram pastinaak
  • 1 zoete aardappel
  • 2 takje salie
  • 150 ml crème fraîche
  • 4 eieren
  • 150 gram feta of witte kaas
  • peper/zout/cayennepeper



HOE:

  • Verwarm de oven op 200 graden. Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.Wij maakten gebruik van voorgesneden pompoen en pastinaak om tijd te besparen, je kunt natuurlijk ook zelf de pompoen en pastinaak schillen en snijden.
  • Kook de pastinaak, de zoete aardappel- en de pompoenblokjes circa 10 minuten in ruimkokend water en een snuf zout.
  • Maak ondertussen de quichevulling door de eieren en crème fraîche met elkaar te mengen. Maak op smaak met de chayennepeper, peper en zout. Was de takjes salie en snijdt de blaadjes fijn. Meng deze vervolgens ook door de quichevulling.
  • Giet de pastinaak, zoete aardappel en pompoen af en meng deze door het crème fraîche mengsel. Giet het vervolgens in de bakvorm.
  • Verkruimel de witte kaas boven de bakvorm en bak de quiche in ongeveer 45 minuten gaar tot de bovenkant goudbruin en gaar is.



Liefs,

Robin


Dit is een gesponsord artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen