NODIG: (voor 4 kleine tortilla-pizza's):
- 4 tortilla's
- 200 kipfiletblokjes
- 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
- 1 rode paprika
- 1 tomaat
- 1 kleine rode ui
- 2 tenen knoflook
- geraspte kaas (hoeveelheid en soort naar keuze)
- verse basilicum
Kruiden:
- italiaanse kruiden
- cayennepoeder
- gemalen komijn
- peper/zout

Verwarm de oven voor op 175 graden. Kruid de kipfilet met de italiaanse kruiden, cayennepoeder en gemalen komijn en bak de kipfilet in kokosolie/olijfolie. Pers twee tenen knoflook en voeg één teentje knoflook toe aan de kipfilet.
Snijd ondertussen het uitje in ringen en bak de helft van deze ringen mee met de kip. Snijd ook de paprika en tomaat in kleine stukjes.
Wanneer de oven warm is leg je de tortilla wraps alvast voor een paar minuten in de oven zodat ze een beetje krokant worden. Haal ze na die paar minuten uit die oven.
Maak de saus aan met het andere geperste teentje knoflook en met wat italiaanse kruiden, peper en zout. Besmeer de tortilla's met een laag tomatensaus en beleg ze vervolgens met de uien, paprika, tomaat, basilicum, kip en tot slot wat geraspte kaas. Bak nu de tortilla pizza's in de oven voor ongeveer 5-10 minuten. Blijf ze in de gaten houden want ze mogen natuurlijk niet verbranden.
Liefs,
Naomi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten