woensdag 28 juni 2017

Wat eten we vandaag: Tortilla pizza

Op zoek naar een lekker tortilla recept kwam ik terecht op de site van Healthyfans. Jenny maakt heerlijke recepten. Haar website is echt de moeite waard om eens op te kijken! Ik had laatst een heel leuk recept van haar gezien met tortilla's, namelijk deze pizzadilla's, een kruising tussen een pizza en een quesadilla. Eigenlijk was het idee om deze te gaan maken, totdat we zagen dat ze ook een recept had van een tortilla pizza die je eenvoudig in de oven kon maken. We besloten om deze uiteindelijk te maken en we hebben zeker geen spijt. We hebben het recept iets aangepast en de kip op onze eigen manier gekruid en ook op deze manier is het een geslaagd recept. Net een echte pizza!!

NODIG: (voor 4 kleine tortilla-pizza's):
- 4 tortilla's
- 200 kipfiletblokjes
- 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
- 1 rode paprika
- 1 tomaat
- 1 kleine rode ui
- 2 tenen knoflook
- geraspte kaas (hoeveelheid en soort naar keuze)
- verse basilicum

Kruiden:
- italiaanse kruiden
- cayennepoeder
- gemalen komijn
- peper/zout

HOE:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Kruid de kipfilet met de italiaanse kruiden, cayennepoeder en gemalen komijn en bak de kipfilet in kokosolie/olijfolie. Pers twee tenen knoflook en voeg één teentje knoflook toe aan de kipfilet.
Snijd ondertussen het uitje in ringen en bak de helft van deze ringen mee met de kip. Snijd ook de paprika en tomaat in kleine stukjes.
Wanneer de oven warm is leg je de tortilla wraps alvast voor een paar minuten in de oven zodat ze een beetje krokant worden. Haal ze na die paar minuten uit die oven.
Maak de saus aan met het andere geperste teentje knoflook en met wat italiaanse kruiden, peper en zout. Besmeer de tortilla's met een laag tomatensaus en beleg ze vervolgens met de uien, paprika, tomaat, basilicum, kip en tot slot wat geraspte kaas. Bak nu de tortilla pizza's in de oven voor ongeveer 5-10 minuten. Blijf ze in de gaten houden want ze mogen natuurlijk niet verbranden.

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten