vrijdag 30 juni 2017

Vegan vietnamese springrolls

Springrolls.. Heb jij ze weleens gegeten? Laatst kwamen wij op het event van Mr Goodiebag in aanraking met deze Vietnamese niet-gefrituurde loempia's en de rijstvellen van Bamboo Tree.
In Vietnam kun je ze op iedere hoek van de straat krijgen. De springroll is natuurlijk veel gezonder dan de gefrituurde loempia variant. En ook nog eens heerlijk!
Naomi vond het zo lekker dat ze gelijk diezelfde week besloot om aan de slag te gaan met de rijstvellen. Eigenlijk is het maken van springrolls veel simpeler dan je denkt. Je legt wat groenten en eventueel wat kip of vis op het rijstvel en rolt hem op.






Bamboo Tree

Bamboo Tree komt uit Vietnam, waar hoogwaardige rijstproducten worden geproduceerd. Het zijn allemaal producten die dagelijks worden gebruikt in de Vietnamese keuken, om de klassiekers uit de smakelijke Vietnamese keuken te bereiden. De producten zijn geliefd om de hoge kwaliteit en het gebruiksgemak. Het rijstpapier van Bamboo Tree is zeer sterk en daardoor makkelijk om te gebruiken.

NODIG (voor 9 springrolls):
  • 9 rijstvellen
  • 1 rode paprika
  • 70 gram ijsbergsla
  • 100 gram taugé
  • 100 gram rijstnoedels
  • een halve komkommer
  • verse munt
  • verse koriander

Voor de dip:
  • scheutje sojasaus
  • scheutje ketjap
  • handje fijngestampte pinda's

HOE:
  • Snijd de rode paprika en komkommer in reepjes. 
  • Hak de munt en de koriander fijn
  • Maak de rijstnoedels volgens de verpakking
  • Doe een scheutje wok(olie) in een pan en verwarm de taugé voor een paar minuten.
  • Zet een diep bord of een pan klaar met warm water en week het rijstvel ongeveer 30 seconden in het water. Het moet zacht worden.
  • Leg een rijstvel op een snijplank. Verdeel wat van de paprika, ijsbergsla, taugé, rijstnoedels, komkommer en verse kruiden over het midden van het rijstvel. 
  • Rol de springrolls net zoals een loempia. Vouw de buitenkant eerst naar binnen, rol hem dan voorzichtig op.
  • Serveer met een lekker sausje van soja, ketjap en fijngestampte pinda's.
Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen