NODIG (voor 2 personen)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 50 gram winterpeen
- 2 tenen knoflook
- 200 gram volkoren pasta
- 100 gram feta geitenkaas
- 50 gram pijnboompitten
- 150 gram tomaten
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- Italiaanse kruiden (vers of gedroogd: basilicum, oregano, tijm, salie)
- Schil de wortel en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de ui en knoflook klein. Snijd vervolgens de tomaten in grote blokken.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze ongeveer 3 minuten lang. Doe de gesneden wortel in de pan en bak deze kort mee.
- Voeg vervolgens de tomaten, de tomatenpuree en de kruiden aan het mengsel toe. Er kan eventueel water of bouillon toegevoegd worden als er te weinig vocht in de pan zit. Laat het vervolgens minimaal 30 tot maximaal 60 minuten sudderen.
- Kook ondertussen de pasta in ongeveer 1.5 liter water beetgaar. Dit duurt ongeveer 8 minuten maar kan verschillen per type pasta!
- Rooster vlak voordat je de saus van het vuur haalt nog even kort de pijnboompitten in een pan. Meng deze door de saus.
- Snijd of verkruimel de feta in kleine blokjes en strooi deze wanneer de pasta en pastasaus klaar zijn over je pasta heen.
- Giet de pasta af als deze gaar is. Serveer de pasta samen met de pastasaus op een bord.
Eet smakelijk!
Liefs,
Naomi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten