woensdag 22 juli 2015

Wat eten we vandaag: Courgetti met verse tomatensaus

Op zoek naar een snelle, makkelijke, maar vooral (detoxproof)gezonde maaltijd? Dan moet je eens courgetti proberen. Pasta, maar dan van een courgette gemaakt. Heel gezond en heel lekker. We kozen voor een simpele, verse tomatensaus. Tomaten bevatten ongeveer 40% van de dagelijks aanbevolen vitamine C, maar ook vitamine A, ijzer en calcium. Daarnaast kunnen ze ook een bijdrage leveren aan bescherming tegen o.a. kanker, trombose en hart- en vaatziekten.

Maar wist je dat tomaten ook giftig zijn? Als ze mooi rood en gerijpt zijn, zijn al deze gifstoffen echter verdwenen. Wel behoren ze tot de nachtschadefamilie waar je allergisch voor kunt zijn maar, veel mensen, waaronder ik, kunnen tomaten wel eten wanneer ze verwarmd zijn!NODIG:
- 1 courgette
- 1 paprika
- Ui
- Knoflook
-  1/2 pakje tomatenpassata
- 3 tomaten
- (biologische) bouillon
- Italiaanse kruiden
- Kurkuma
- Cheyennepeper
- Zout/Peper

HOE:
- Snipper de ui en fruit het in wat olijf- of kokosolie. Voeg ook een uitgeperst knoflookteentje toe en bak kort mee met wat Italiaanse kruiden, kurkuma en wat cheyennepeper.
- Snijd de paprika in blokjes en bak ongeveer 5 minuutjes mee met het mengsel. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en bak deze ook kort mee, voeg ook de tomatenpassata toe en laat het eventjes doorkoken.
- Was de courgette en haal hem door de spirelli. Verdeel de courgetti over twee borden.
- Maak de saus op smaak met zeezout en peper en schep de saus op de courgetti.

Wij mochten op tijdens het eten van dit gerecht geen zuivel eten, maar je kunt het naar hartelust serveren met (Parmezaanse) kaas.

Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten