maandag 20 juli 2015

#04 Persoonlijk: Photo Diary: all we think about is monchou!

Na groenten, groenten, fruit en nog meer groenten, courgette, appel, banaan, spinazie, veldsla, zaden, pitten, boekweit, bananenbroden, pannenkoeken, blauwe bessen, stralend water, liters detoxthee, groene smoothies, paprika's, Keltisch zeezout, rijstwafels, citroen, havermout, glutenvrij, aardbeien, wraps, pizza, omeletten, eieren, rijst, zalm, zeekraal, vleesvervangers, bonen, tempé en nog veel meer gezonde dingen is het zover! Eindelijk! We hebben de detox overleefd, maar we hebben iets op te biechten...

... Ja, we zijn een dag eerder gestopt dan "mag" en we hebben dit gevierd met een immense haverkoek met rozijnen en kaneel van de natuurwinkel. Zoet, groot en goddelijk! Wat heerlijk! We zijn zo blij dat we klaar zijn. De laatste paar dagen waren echt afzien. Als iedereen om je heen geniet van een drankje, een stokbroodje of een ijsje wat jij allemaal niet mag, dan moet je echt even op je tanden bijten en doorzetten! Maar hoezee, we zijn er! Hoe we deze week overleefd hebben zie je hieronder!

Zen & zombies in de sauna!

Afgelopen maandag gingen we naar de sauna, tijdens een detox is het belangrijk om gifstoffen uit te zweten en wat is een betere plek dan naar de sauna. Het was super lekker en we waren weer helemaal zen. Alleen daarna waren we letterlijk drie zombies. Alle energie was weggezogen uit ons lichaam. We waren nergens meer toe in staat. Wat een uitputting voor je lichaam zo'n dagje sauna...

EINDELIJK weer granen! 

Dinsdag mochten we eindelijk weer glutenvrije granen eten. Yes! Wat heerlijk, meteen werden de lekkerste bananenbroden, havermout ontbijtjes en havermoutpannenkoeken gemaakt en gebakken! In de avond hadden we een spiegelei met zalm gemaakt, rijst en een wok met zeekraal. Heel lekker! Het recept vind je hier.

Robin bakte dit bananenbrood met aardbeien en blauwe bessen.
Wij hebben geloof ik wel 20 kilo aan bananenbroden op! 

Homemade pizza's en goddelijke brownies

Donderdag had Robin zooooo'n zin in pizza dat ze zelf glutenvrije pizza heeft gemaakt met een bodem van boekweitmeel en een topping van champignons, paprika en rucola. Cathy en Nuray vonden het ook heerlijk! Ook hadden we nog een stuk Feel Good Brownie gegeten van Le Bonbon Franc. Naomi kwam na haar werk ook nog een stuk scoren. Lekkerrrrr!

Boekweitpizza's met Cathy en Nuray

Food Truck Festival en glutenvrije pizza!

Vrijdag gingen we naar de Trek Food Truck Festival, reuze gezellig maar we mochten geen drol eten! Het was echt heel stom, want alles zag er zo lekker uit van poffertjes, tot sushi, tot falafel tot burgers tot verse patat.. afzien. We hadden super trek in pizza of pasta (alweer of nogsteeds) dus al googelend kwamen we bij De Italiaan een Italiaan in Oud-West waar ze glutenvrije pizza en pasta serveren. Eindelijk een pizza, heerlijk! Na de pizza hebben we nog wat gedronken, thee, bij de Waterkant en 100 jaar door de Jordaan en de Negen Straatjes gelopen en heel veel leuke hotspots ontdekt!

Wij hebben ook trek in poffertjes!

Weekend!

Zaterdag ging Naomi met haar zusje naar Strand Zuid, daar heeft ze lekker gechilled en quinoa met gegrilde asperges, geroosterde cherrytomaatjes, avocadocreme en wat gegrilde groenten. Robin was lekker met Cathy naar de Vondeltuin en daarna hebben we glutenvrije pasta gemaakt met spinazie en zalm. 'S avonds had Robin een feestje en dat heeft ze overleefd op water! Super leuk feestje ook!

Gezonde drankjes

Overleven op bananenbrood en rijstwafels

Zondag bakte Robin in de ochtend 8 pannenkoeken en at ze allemaal op met aardbeien en bosbessen. Naomi en Levi bezochten de vader van Levi in Raalte waar ze leefden op bananenbroden en rijstwafels en in de avond een groenteomelet bakten ter afwisseling. Robin at een bordje met rijst en broccoli terwijl ze moest toekijken hoe haar ouders en zusje stokbroden met brie, tapenade en andere lekkere dingen wegwerkten. Maar het meeste had ze trek in een wit bolletje met hagelslag.

Naomi bakte samen met Levi dit bananenbrood met appel en peer a la Vegadutchie! 

Maandag = monchoutaart! 

En vandaag is het maandag en zijn we een dag eerder dan gepland gestopt, omdat we echt geen zin meer hadden. En we hebben net een lekkere haverkoek op met rietsuiker en rozijnen en het was zo lekker! Als lunch hadden we nog wel gezonde gevulde paprika's gemaakt met boekweit, ook heel lekker! Vanavond gaan we met Naomi's ouders pasta eten, volkorenpasta, dus met gluten en met kip en met heeeel veel parmezaan en als toetje eten we monchoutaart van Naomi's moeder en daar hebben we heeeel veel zin in en kunnen niet meer wachten! Hiephoi!
Monchou!

Naomi
We hebben het volgehouden! Stiekem ben ik daar toch wel een beetje trots op. 21 dagen geen gluten, vlees, zuivel & suiker. En heeel veel nieuwe dingen gemaakt, recepten bedacht en 24/7 met eten bezig zijn. Soms leuk, maar soms ook moeilijk en afzien.. Ik had gehoopt dat ik me na de detox fantastisch zou voelen, met de meest mooie egale huid, barstensvol energie & totaal geen zin in zoetigheid. Helaas voel ik me niet herboren, maar gewoon 'normaal'. Mijn huid is niet bepaald mooier geworden (overal puisten at the moment). Wel voel ik me beter als ik gezond leef, maar gezond leven is naar mijn mening ook af en toe 'cheaten' met wat lekkers. Wel ben ik toch blij dat ik de detox heb gedaan. Het is een ervaring rijker en ik heb er wel veel van geleerd. Of ik deze detox nog eens zou gaan doen? Dat denk ik niet. Misschien ooit een korte sapkuur van een paar dagen om dat eens te testen. Ik ben in ieder geval blij dat ik vanavond een lekker stukje taart mag eten!

Robin
De laatste week was zo afzien. Meh, op een gegeven moment wil je weer normaal eten. Een lekker broodje met vers beleg, een drankje op het terras of een lekker stuk taart... Toch ben ik super blij dat we het allemaal gered hebben. Ik vind het echt heel knap, want het was niet altijd makkelijk. Vooral het mijden van gluten blijkt lastig te zijn, op het festival konden we niks eten en voornamelijk doordat het niet glutenvrij was. Na de detox voel ik me niet als herboren, maar ik merk wel dat mijn suikerspiegel veel stabieler is, ik minder zin heb ik zoetigheid, mijn huid beter is geworden en ik meer energie heb. Ik ben wel heeeel blij dat de detox voorbij is, en ik weet niet zo snel of ik nog zo'n lange detox zou gaan doen. Misschien over een half jaar een kortere met sapjes. Voor nu wil ik het vooral vieren met een groot stuk monchoutaart! 

Levi
Deze week voelde eigenlijk als een normale week, alsof alles weer normaal was, ten op zichte van die week ervoor. Ik verwachtte na deze week een herboren gevoel, met heel veel energie. Op de één of andere manier vond ik het een leuke ervaring, maar het voelde ook een beetje zonde van mijn tijd, aangezien ik veel van mijn spieren ben kwijtgeraakt. Ik heb er geen spijt van, het was een leuke ervaring. Ik heb veel geleerd, ben veel creatiever geworden wat betreft koken. Na de detox ben ik wel van plan om gezonder te gaan eten dan voor de detox. Door de detox ben ik wel een beetje afgeremd in het eten van slechte dingen. Ik zal dus nu beter op mijn voeding gaan letten. Ik ben blij dat ik mee heb gedaan maar ook blij dat het nu voorbij is!


Dit hebben we nog meer gegeten deze week! 

Bananenbrood met verse aardbeien

Zalmtartaartjes met ei en verse zeekraal

Havermoutpannekoeken met aardbeien 

Bananenbrood nummer 178

Voorzorgmaatregelen! 

Lekkerste bananenbrood die Robin ooit bakte met Jamie

Jaaaa pizza! Hier keken we zo naar uit!

Dit is zo lekker! Maar geef ons maar een 'echte' bodem!

Lekkers at Strand Zuid!

Overleven op bananenbroden. Naomi en Levi kunnen het!

Deze hebben we net stiekem opgegeten. HA! 
Dit was het dan! We hebben de detox overleefd. Ben je zelf benieuwd geworden naar de detox. Je kunt het hier downloaden! 

Liefs,

Robin en Naomi

1 opmerking:

  1. Jeetje wat knap van jullie zeg! Ik heb het met plezier gelezen, maar ik denk niet dat ik het zelf ga doen. Het lijkt me toch iets te veel afzien en spieren verliezen lijkt me ook zonde!

    BeantwoordenVerwijderen