maandag 11 mei 2015

Meatless monday: Vegi mix van rijst, linzen en sesam met oosterse groenten en garnalen

Het is weer maandag en dat betekent een nieuw vegetarisch recept. Deze keer gebruiken wij één van de heerlijke vegi mixen van Lima gecombineerd met oosterse groenten en garnalen. De Vegi mixen zijn voor iedereen die weet dat plantaardige eiwitten en perfecte afwisseling zijn voor dierlijke eiwitten als vlees en vis. Voor iedereen die van lekker eten houdt én snel een voedzaam gerecht op tafel wilt zetten. Lees verder meer over deze mixen van Lima!
Voor mij de laatste keer dat ik dit gerecht heb kunnen eten, aangezien ik er achter ben gekomen dat ik een allergie voor schaal en schelpdieren heb. Heel vervelend waardoor ik nu onder de rode bulten zit met veel jeuk! Dus voor mij helaas geen garnaaltjes meer. Ik heb er wel heerlijk van genoten en zie dit als mijn laatste herinnering van schaal- en schelpdieren. Dit recept is eenvoudig te maken en binnen 20 minuutjes op tafel. Gezond, easy én lekker!




Vegi mixen van Lima
Lima is dé specialist in biologische, 100% vegetarische voeding. Zelfs 98% van de producten van Lima passen in een veganistisch dieet. Centraal in de receptuur staan granen. Daarnaast zijn de vetten in Lima plantaardig en onverzadigd. Lima heeft 3 nieuwe Vegi mixen op de markt gebracht: Bulgur, quinoa en kikkererwten; Rijst, Linzen & Sesam en Spelt, rijst, haver & groenten. Alle smaken bevatten een vleugje Tamari voor een lekkere karaktervolle smaak. Tamari is verantwoordelij voor de unamibeleving, beter bekend als de vijfde basissmaak. Unami is de natuurlijke smaak, essentieel om de andere aanwezige smaken omhoog te halen.
De voorgekookte granenmix is klaar in 5 minuten en bevat een bron van eiwitten en vezels. Je variatiemogelijkheden zijn eindeloos met de mixen.
Lima-producten zijn uitsluitend verkrijgbaar bij natuurwinkels en in het biologische circuit. Je vindt het dichtsbijzijnde verkooppunt eenvoudig via de shoplocator op de website van Lima

NODIG (voor 2 personen):
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 5 cm gember
- 1 rode paprika
- 400 gram oosterse wokgroenten
- 250 gram garnalen
- vegi mix van Lima van rijst, linzen en sesam
- sesamolie
- japanse sojasaus
- ketjap

Kruiden:
- djintin
- cayennepeper
- piment poeder
- peper/zout

HOE:
Pers de knoflook en snijd de ui in kleine stukjes. Snijd daarnaast de gember ook fijn. Voeg deze 3 ingrediënten toe in een wok/pan en bak het eventjes met wat sesamolie. Voeg vervolgens de oosterse wokgroenten en gesneden paprika hieraan toe. Bak tot de groenten wat geslonken zijn. Voeg daarna de garnalen toe aan het mengsel.
Maak de vegi mix van Lima met rijst, linzen en sesam zoals op de verpakking staat aangegeven.
Voeg de kruiden toe aan het mengsel (hoeveelheden naar keuze en op gevoel). Breng het gerecht op smaak met een scheutje sojasaus en ketjap.
Serveer het gerecht samen met de Lima mix van rijst, linzen en sesam.

Eet smakelijk!

Liefs,

Naomi

Dit is een gesponsord artikel. 

1 opmerking:

  1. Garnalen vallen niet onder de meatless monday he, zijn ook dieren ;)

    BeantwoordenVerwijderen