zondag 10 mei 2015

Moederdagevent: Workshop Susan Aretz bij Neff keukens

Vandaag is het moederdag. Dé dag om je moeder eens flink te verwennen en in het zonnetje te zetten. Wij hebben vorige week onze moeders meegenomen naar de kookworkshop in de Neff kookstudio in het Inspiratiehuis in Hoofddorp. We kregen een leuke workshop onder leiding van Susan Aretz. Wat was het leuk voor de moeders om eens mee te gaan naar het event en ook voor ons erg leuk om eens samen met onze moeders naar een event te gaan. Helaas konden Robin en haar moeder er niet bij zijn maar gelukkig konden ik (Naomi) en mijn moeder wel!


Koken met passie en plezier
'Koken met passie en plezier, voor zowel kinderen als volwassenen'. Dat is Susan Aretz ten voeten uit. Susan is als vaste foodblogger voor Vrouw (Telegraaf) en oprichter van Smulpaapje.nl dagelijks bezig met eten en koken. Susan is daarnaast vooral ook moeder van Meike en een echte hobby-kok. Susan verwent haar kleutermeisje graag met lekker eten, maar soms is het tijd voor kinderen om hun moeder te verwennen, zoals vandaag met Moederdag. Susan is aan de slag gegaan voor Neff en heeft vier heerlijke verwenrecepten gemaakt. Twee van deze recepten komen uit haar nieuwe kookboek 'Wat eten we vandaag' en twee zijn speciaal ontwikkeld voor Neff. Wij hebben deze vier heerlijke recepten gemaakt tijdens de kookworkshop bij Neff in het Inspiratiehuis 20|20.

Praktisch koken met Neff
Neff heeft een nieuwe ovenlijn op de markt gebracht, speciaal voor de hobbykoks. Deze ovens zijn gericht op functionaliteit, gebruiksgemak en design. Door de Slide&Hide draaigt de deurgreep van de oven mee en verdwijnt de deur volledig onder de oven. Met CircoTherm kunnen de meest uiteenlopende gerechten op drie niveaus tegelijk worden bereid. De lucht beweegt niet alleen, maar wikkelt zich als het ware om het gerecht. Het eten schroeit sneller dicht, verliest minder vocht en de warmte gaat niet verloren als de ovendeur open gaat. De stoomfunctie VarioSteam zorgt ervoor dat de gerechten knapperig van buiten zijn en mals van binnen. Dit zijn enkele highlights van de nieuwe ovenlijn van Neff. En wow, wat zag deze lijn er ook nog eens mooi uit, wat een prachtig design!
Wil je meer zien over Neff? Laat je inspireren in het Inspiratiehuis 20|20 tijdens één van de vele kookdemonstraties, kookdemo's of evenementen.

Brunchen met onze mama's
We hebben vier heerlijke recepten van Susan Aretz gemaakt tijdens de workshop. Mijn moeder en ik gingen aan de slag met de brioche broodjes en de ricotta-mango bladerdeegtaartjes. Wij maakten er een peer-ricotta bladerteegtaartje zijn (wegens mijn mango afkeer).
Het resultaat mocht er wezen, wat waren de broodjes en bladerdeegtaartjes goed gelukt! Nadat iedereen klaar was met bakken en koken mochten we alles heerlijk opeten. Wat was dat genieten zeg! De tafel stond vol met heerlijkheden. Tip: maak eens een brioche broodje en besmeer deze met Nutella en rode vruchten. HEMELS!Voor een impressie van deze geslaagde middag staan hieronder enkele foto's. Enkele foto's zijn gemaakt door de aanwezige fotograaf, Bastiaan van Musscher en enkele door mijzelf.

Liefs,

NaomiGeen opmerkingen:

Een reactie posten