maandag 14 december 2015

Meatless monday: Chinese noedelsoep met zwarte bonen en ei

Eerder plaatsten wij al dit Chinese Noedelsoep recept met kip. Deze meatless variant is vegetarisch, waarbij de kip vervangen wordt door zwarte bonen en ei.
Als vegetariƫr is het belangrijk dat je voldoende voedingsstoffen eet die je mist als je geen vlees eet. Je kunt vlees goed vervangen door andere voedingsmiddelen, zolang ze maar voldoende eiwitten, ijzer, vitamine B1 en vitamine B12 bevatten. Door de zwarte bonen en de eieren bevat deze maaltijd voldoende van deze voedingsstoffen. Kortom, een heerlijk soepje, met voldoende voedingsstoffen voor de vegetariƫr!


NODIG (voor 2 personen):
150 gram chinese kool
150 gram paksoi
2 eetlepels olijfolie
100 gram champignons
100 gram prei
2 eieren
150 gram zwarte bonen
80 gram noedels
scheutje japanse sojasaus
scheutje oestersaus
zwarte peper
een handje sesamzaadjes

HOE:
Snijd de Chinese kool en paksoi fijn. Voeg deze vervolgens samen in een bakje. Snijd vervolgens de prei en snijd de champignons in wat kleinere stukjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan. Kook de eieren en haal 150gr zwarte bonen uit de verpakking. Snijd de eieren in partjes en doe dit samen in een schaaltje. Voeg alles (behalve de noedels) samen en breng de soep al roerende aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep ongeveer 5 minuutjes zachtjes koken.
Breng ondertussen in een andere pan, water aan de kook en voeg de noedels er aan toe. Kook de noedels in 8 minuten gaar en giet deze vervolgens af.
Voeg nu de Japanse sojasaus en de oestersaus samen met de noedels toe aan de soep. Breng op smaak met zwarte peper.

Laat het vervolgens nog 1 minuut sudderen en roer ondertussen. Bestrooi de soep met wat sesamzaadjes. Hierna is de noedelsoep klaar om geserveerd te worden.
Eet smakelijk!

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten