zondag 13 december 2015

De lekkerste burgers in Amsterdam: Ellis Gourmet Burger

Burgers zijn momenteel helemaal hip, maar veel mensen associëren burgers nog steeds met ongezond. De komende weken gaan we daarom op zoek naar leuke burgerzaakjes in Amsterdam waar je je tanden niet alleen in de heerlijkste burgers kunt zetten, maar ook in burgers die gezond zijn! We gaan op zoek naar tentjes waar een relaxte sfeer hangt, de producten vers zijn, de burgers met aandacht en liefde worden bereidt en waar een vega optie te vinden is. Vandaag Ellis Gourmet Burger, het concept van enthousiastelingen met maar één doel: betere burgers serveren!


Ellis Gourmet

Ellis Gourmet is gevestigd in een monumentaal pand aan de Prinsengracht om de hoek van het Leidseplein. Een ideale locatie. Ze werken samen met België en zijn keer op keer op zoek naar de beleving van de gast. In dit sfeervolle restaurant staat de gast namelijk centraal. Het is een restaurant waar je echt uiteten gaat en niet een quick-and-go van even in de rij staan en even een burger halen en meenemen.

"Er zitten mensen op de vrijdagavond die zitten rustig te eten, gezellig. Heel veel dates hebben we ook hier en dat is ook super leuk!" De geschiedenis van Ellis Gourmet Burger

De naam van Ellis Gourmet verwijst naar Ellis Island bij New York. Hier kwamen Europese immigranten tijdens de vorige eeuw de Verenigde Staten binnen. In 1898 probeerden drie mannen met Ellis Gourmet de kwaliteit van burgers uit Amerika in Europa terugbrengen. Leuk is dat de hele geschiedenis op de muur is weergeven!

Ellis Gourmet Burger vind je in Nederland naast Amsterdam ook in Rotterdam. Verspreid door België hebben zij zelfs tien filialen. Aan de Prinsengracht is Ellis Gourmet Burger nu negen maanden gevestigd en in Rotterdam anderhalf jaar. Daarnaast wordt er binnenkort een vestiging in Breda geopend in januari. In België zit Ellis Gourmet Burger nu vier jaar en is al helemaal ingeburgerd en hip, iedereen kent het daar. De kaart van Ellis Gourmet Burger is overal hetzelfde, een van hun sterke punten. Het is een wereldwijd uitgezet concept waar de kwaliteit overal hetzelfde is. Éen Ellis.

Daarnaast heeft Ellis Gourmet ook de Ellis Foodtruck geinspireerd door de Vendy Awards op Governors Island, een wedstrijd waar jaarlijks uit meer dan 10.000 foodtrucks een winnaar wordt verkozen. Je vindt de foodtruck op festivals en evenementen.


Let's talk about the Burgers

Het vlees van de klassieke burgers komt van Hollandse melkkoe uit de wei in het Noorden van het land. Het vlees van deze stieren is heel lekker sappig. Het vlees van de Meatlover is de enige burger die biologisch is. Dit vlees komt van Slagerij Dierendonck uit België. Het is West-Vlaams rood rundvlees, rood vlees dat heel sappig en smeuïg is.

'Ik vind de Meatlover heel lekker. Die is gewoon heel sappig van vlees. Daarnaast zou ik de lamsburger ook aan iedereen kunnen aanraden. Als vegetarische optie zou ik gaan voor de portobello met geitenkaas en gegrilde groenten' 

Daarnaast zijn de frietjes ook 100% biologisch. Naast burgers van vlees hebben zij ook een lamsburger van Texels lam, de Funky Chicken een kipburger van de Belgische Hoevelaken en een zalmburger. Ook hebben ze een zogenaamde maandburger die elke twee á drie maanden wisselt. Daarnaast wisselt het menu twee keer per jaar waarbij er wordt gekeken naar de behoefte van de gast.
Ellis Gourmet heeft nieuwe buns die alleen zij speciaal uit België geleverd krijgen. Daarnaast worden sommige burgers met een briochebroodje geserveerd. Geen broodje? Je kunt ook alle burgers zonder broodje krijgen.
Leuk weetje: op de nieuwe kaart van Ellis Gourmet staat ook de Red Nutty burger. Een rode paprika-soja burger met babyspinazie, raketsla, peacannoten en limoenmayonaise.


Ons oordeel

Het leuke aan Ellis Gourmet Burger is dat het echt voelt alsof je uiteten gaat. Bij een burger heb je toch snel de associatie hap-slik-weg, maar bij Ellis Gourmet Burger voelt het als een avondje uit. Naast de leuke sfeer zijn de burgers ook nog eens erg lekker. Naast de biologische Meatlover van 100% rundergehakt van Dierendonck met sla, tomaat, rode ui, augurken, mosterd en ketchup hadden we ook de Portobello een burger van Portobello met geitenkaas, gegrilde groenten, dragonmayonaise en rode ui. De biologische burger smaakt goed, evenals de broodjes. Wij vinden het belangrijk dat ook de broodjes lekker zijn en dat de burger één geheel is. Zoals beloofd is het vlees mals en sappig. De vegetarische burger gemaakt van portobello, een champignon valt bij ons beide goed in de smaak. Zelfs Naomi die niet zo gek op champignons is, vindt hem erg smakelijk. Zowel de echte vleeseter als een vegetarier kan een burger naar wens op de kaart vinden. Je vindt namelijk drie vegetarische opties op het menu! Als side-dish hadden we versgemaakte biologische frietjes en een green salade van Groene sla, kerstomaten en huisgemaakte vinaigrette.  De frietjes zijn versgebakken en lekker knapperig, de salade groot genoeg voor twee personen. Kortom, een geslaagde maaltijd!

Wil je een keertje uiteten én een burger weghappen met wellicht wel een leuke date? Ga dan snel langs bij Ellis Gourmet Burgers en laat je verassen door één van hun smakelijke burgers! 


Liefs,

Robin 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten