zaterdag 6 december 2014

Healthy smoothie: rode biet, perzik, veldsla & chlorella


Soms verwerken wij in onze smoothies een superfood. Deze keer deden wij een theelepel chlorella poeder door de smoothie heen. Chlorella is niet zo lekker, maar wél super gezond en door een smoothie proef je er niets van.

Wat is Chlorella?
Chlorella is de krachtigste natuurlijke ontgifter van alle voeding die we kennen en darom met recht een superfood! Deze groene alg bindt zich aan zware metalen, die op deze manier ons lichaam kunnen verlaten. Behalve de detox-eigenschappen heeft het ook en bijzonder hoge voedingswaarde.
Chlorella bevat een bombardement aan vitaminen (alle B vitamines, C en E), mineralen (met name zeer grote hoeveelheden calcium en ijzer), aminozuren, vetzuren (omega-3), polysachariden, proteïnen, koolhydraten en antioxidanten.


Nog niet overtuigd? Hier nog een aantal redenen om chlorella te gaan gebruiken:
- Chlorella is de rijkste natuurlijke bron aan chlorofyl ter wereld
- Chlorella bevat één van de hoogste waarden aan proteïnen (50-60%) van alle voedingsbronnen.
- Chlorella levert extra fysieke en mentale energie en uithoudingsvermogen
- Chlorella is een uitstekende remedie tegen de gevolgen van alocholconsumptie, zoals een kater

NODIG (voor 2 glazen):
- 1 voorgekookte rode biet
- 2 sinaasappels
- 1 citroen
- 2 wilde perziken
- handje veldsla
- 1 theelepel chlorella poeder


HOE:
Pers de sinaasappels en de citroen uit. Doe de bieten en perziken, veldsla en chlorella poeder samen met de uitgeperste sinaasappels en citroen in de blender. Blenden maar!

Liefs,

Naomi


Bron chlorella

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen