vrijdag 11 september 2015

Gezond tussendoortje: Healthy haver-rozijnen koek

Onze dagelijkse route vanaf ons huis naar het station komt langs 'Heerlijk', de biologische/reform winkel bij ons in de straat waar ze heerlijke producten verkopen. Zo af en toe kopen we daar iets lekkers, bijvoorbeeld speltpasta, raw cacao poeder, kokosolie of enkele andere superfoods! Naast deze producten hebben ze ook heerlijke zelfgemaakte broden, koekjes, muffins etc. Laatst had ik zo'n enorme drang naar een lekkere koek en kon mezelf niet inhouden iets te kopen bij het ruiken van de heerlijke geuren. Ik besloot toen voor de heerlijke haverkoek, een échte aanrader! Jammie! Wat was die lekker!! Op IloveHealth zag ik een leuk recept en deze heb ik dan ook gelijk uitgeprobeerd! Helaas heb ik het geheim van de haverkoek van 'Heerlijk' nog niet helemaal gevonden, maar ik blijf proberen. Misschien toch maar even vragen waar die haverkoek van gemaakt is!




Toch waren ook deze zelfgemaakte haverkoeken van havermout, banaan, honing, rozijnen & raw cacaonibs erg lekker. En.. gezond!
Je kunt qua toppings variëren, gebruik bijvoorbeeld in plaats van rozijnen en cacaonibs, kokosvlokken of goji-bessen. Of combineer enkele toppings met elkaar!

NODIG: (voor +- 10 koekjes)
- 2 bananen
- 100 gram havermout
- 30 gram rozijnen
- 10 gram cacao nibs
- 1 el honing
- 1 el kaneel

HOE:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten (behalve de rozijnen + cacao nibs) in een keukenmachine tot het een mooie gladde massa is. Roer de rozijnen en/of cacao nibs (of andere toppings) er doorheen. Maak met twee lepels balletjes van het beslag en leg deze met enige tussenruimte of een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes plat met een natte lepel. Zo plakt het beslag niet aan je lepel. Zet de bakplaat voor ongeveer 25 minuten in de oven. Haal de bakplaat na 25 minuten uit de oven en laat de koekjes afkoelen. De koekjes blijven een beetje zacht van binnen en krokant van buiten!
Smullen maar!

Liefs,

Naomi

2 opmerkingen:

  1. waren heerlijk! vandaag gemaakt en vandaag ook al op :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Lizet, wij hadden precies hetzelfde 'probleem'. Maar we denken dat ze vers ook het lekkerste zijn :-)!
    Liefs,
    Robin, Naomi en Eline

    BeantwoordenVerwijderen