maandag 21 december 2015

Bijgerecht: Champignonnetjes uit de oven met tijm en zeezout

Dit recept gevonden in 40 recepten voor ovenpannetjes is zo ontzettend lekker. En echt heel erg makkelijk te maken als bijgerechtje als bijgerecht voor tijdens de Kerstdagen.


Voor dit recept zijn witte champignons gebruikt. Champignons zijn hartstikke gezond. In champignons zit tot 12 keer meer antioxidanten dan in andere groenten. Naast vitamine B2 en B3 en foliumzuur bevatten ze ook mineralen als Kalium, fosfor, koper en vezels. Ook bevatten ze L-erogioneine een helende stof voor beschadigde cellen. Champignons kun je, helaas, niet rauw eten. Ze bevatten namelijk agitine, een stof die giftig is.



NODIG:
Voor dit heerlijke pannetje voor 2 personen heb je nodig:
- 125 gram champignons naar keuze (bijvoorbeeld witte of kastanje champignons)
- 2 eetlepels olijfolie (of meer moet je even kijken hoe smeuïg je ze wilt)
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels verse tijmblaadjes
- Peper en zout

HOE:
- Verwarm de oven op 200 graden
- Borstel de champignons voorzichtig schoon, en snijd ze in kwarten of plakjes
- Meng in een beker of schaaltje de olijfolie, de tijm en wat peper en zout. Pers de teentjes knoflook uit en schep het samen met de champignons door de olijfolie met tijm, zout en peper.
- Verdeel de champignons over de twee ovenpannetjes of als je dat niet hebt, een kleine ovenschaal.
- Doe de deksels op de pannetjes of dek de ovenschaal af met alluminiumfolie. En bak de champignons in ongeveer 15 minuten gaar. Vergeet niet even te ruiken voor de oven, het ruikt zo lekker! ;-)

Eetsmakelijk. Je zult je vingers erbij opeten!

Liefs, Robin

Tip: je kunt er ook stokbrood bij serveren!



Bron champignons

3 opmerkingen: