woensdag 16 december 2015

Gastblog Jonathan Klaassen: Pittige paprikasoep met chilipeper en gehaktballetjes

Kun jij tijdens deze koude dagen ook wel een oppepertje gebruiken? Deze spicy paprikasoep wordt op smaak gemaakt met de kleine pittige Spaanse peper. Naast een pittige smaakmaker is de chilipeper ook nog eens gezond en zit vol anti-oxidanten, vitamine c, flavonoïden en caroteen.
Tip: wrijf niet in je ogen tijdens het snijden van dit pittige pepertje en verwijder de zaadlijsten en pitjes!










NODIG (voor 4 personen):
-  400 gram runderballetjes
- 6 paprika's
- 1 ui
- 1 klein chilipepepertje
- 1 halve theelepel karwijzaad
- 1 teentje knoflook
- 3 blaadjes tijm
- 1 groentebouillonblokje
- 300 ml kokend water

Voedingswaarde per portie
252kcal
12 gram koolhydraten
22gram eiwit
11,5gram vetten
7gram vezels

HOE:

- Maak de paprika schoon en snijd in stukken
- Los het bouillonblokje op in 300ml kokend water
- Snijd de ui, chilipepertje en knoflook fijn
- Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook, peper en paprika even kort
- Voeg de ui, knoflook, peper en paprika in de pan met bouillon en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken
- Verhit ondertussen olie in de pan en bak de runderballetjes tot ze gaar zijn en haal deze vervolgens het van vuur
- Pureer de soep en voeg daarna de balletjes toe
- Helemaal hartstikke klaar!

En nu intens genieten!

Jonathan Klaassen - Nutritionist
Jonathan Klaassen is afgestudeerd diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast zijn werk bij Personal Body Plan en DoorMeal ziet hij schrijven als één van de betere manieren om de werkelijkheid om hem heen gestalte te geven. De drang om te schrijven combineert hij met zijn passie voor voeding. Op zijn website jonathanklaassen.nl vind je zijn kijk op voeding op een eigenzinnige en lichtzinnige manier, maar met oog voor kwaliteit en verdieping. Daarnaast deelt hij ook zijn bijzonder lekkere recepten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen