Waarom bieten zo ongelofelijk gezond zijn kun je hier lezen. Zoals velen van jullie misschien wel al weten is ook quinoa een echte superfood. Waarom dit zo is kun je in dit recept lezen.
Wij gebruikten door deze salade ook alfalfa. Dit zijn kiemen mer zeer krachtige voedingsstoffen. Chinese genezers gebruikten het al in de zesde eeuw tegen nierstenen en een slechte spijsvertering.
Alfalfa is een Arabisch woord voor 'beste voer' en dat is niet voor niets. Het kan veel voor je gezondheid doen. Het helpt bijvoorbeeld je urinewegen gezond te houden, je lichaam te ontgiften en het kan je menstruatie verlichten omdat het oestrogeen bevat. Daarnaast zorgt alfalfa er ook voor dat je schildklier goed functioneert en het onderdrukt het hongergevoel. Tot slot bevat het veel proteïnen, calcium, mineralen, ijzer en de vitaminen A, C, D, E en K.
Kortom, gezond!
Wat wel zeer belangrijk is bij kiemgroenten, waaronder alfalfa, is deze voor het gebruik goed te wassen. (het liefst onder kokend water). Op kiemgroenten kunnen namelijk veel bacteriën voorkomen, zoals salmonella en E.coli. Het verhitten van de kiemgroenten zorgt ervoor dat de bacteriën doodgaan.
Zeker doen dus want anders krijg je net zoals ons (wij waren dit vergeten) enorm last van je maag en darmen. Niet erg fijn!
NODIG (voor 2 personen):
- 130 gram quinoa
- 2 handen veldsla
- 2 voorgekookte en geschilde bieten
- 6-8 cherrytomaatjes
- een handjevol alfalfa
- een halve citroen
- 2 eieren
- 10 blaadjes verse basilicum
- peper, zout, olijfolie
HOE:

De quinoa even laten afkoelen. Zodra deze is afgekoeld, deze door de saladekom mengen met de andere ingrediënten. Tot slot de eieren in partjes snijden en deze garneren over de salade.
De salade kun je gelijk op eten of in de koelkast bewaren en bijvoorbeeld de volgende dag meenemen naar je werk of school.
Liefs,
Naomi en Robin
Bron alfalfa
Geen opmerkingen:
Een reactie posten