zaterdag 11 februari 2017

Tzatziki - yoghurtdip met komkommer en knoflook

Inmiddels zit ik alweer bijna drie weken hier op het prachtige eiland Cyprus. De Tzatziki vliegt me om de oren. Inmiddels eet ik wel een aantal keer per week dit heerlijke yoghurtdipje met komkommer en knoflook. Tzatziki is een traditioneel Grieks bijgerecht, dat bereid wordt met Griekse yoghurt, knoflook, geraspte komkommer, olijfolie en citroensap. Vaak worden er ook nog kruiden aan toegevoegd zoals munt of dille. Tzatziki wordt vaak gegeten bij gegrild vlees of geserveerd met pitabrood. Ik ben echt fan geworden en besloot de tzatziki zelf eens te maken, want zo moeilijk is dit niet!





NODIG:
  • 3 komkommers
  • 6 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 450 gram Griekse yoghurt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel verse munt
  • peper en zout

HOE:
  • Was de komkommers en schil ze met een dunschiller. Snijd elke komkommer door de lengte doormidden en verwijder met een lepeltje het middelste gedeelte met de pitjes. 
  • Rasp de rest fijn doe in een zeef of vergiet. Druk met een lepel het meeste vocht er uit.
  • Voeg de olijfolie, knoflook en citroensap toe aan de yoghurt en schep de geraspte komkommer er door.
  • Breng op smaak met wat peper en zout en eventueel wat verse munt. Bewaar de tzatziki afgedekt in een koelkast.

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten