NODIG (voor 4 personen)
Voor de 'ricotta':
- 4 el walnoten
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram tofu
- 65 gram courgette
- 1 eetlepel versgeperst citroensap
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
- 1/4 theelepel chilivlokken
- 15 gram basilicum
- zeezout en versgemalen peper
Voor de lasagne:
- 140 gram verse lasagnebladen
- olijfolie extra vergine
- 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
- 2 courgettes, in plakjes
- 100 gram pecorino, geraspt
- versgemalen zwarte peper
HOE:
- Verhit de oven op 190 graden.
- Maak de courgette 'ricotta': maal de walnoten, knoflook, tofoe, courgetteblokjes, het citroensap, de oregano, de chilivlokken, het basilicum en flink wat zout en peper in een keukenmachine tot een smeerbare consistentie.
- Besprenkel een ovenschaal met olijfolie en leg de ingrediƫnten er in onderstaande volgorde in:
Eerste laag: een derde van de tomaten, de helft van de lasagne, de helft van de ricotta en de helft van de courgette
Tweede laag: een derde van de tomaten, de helft van de lasagne, de helft van de ricotta en de helft van de courgette - Leg de rest van de tomaten erop. Bestrooi de lasagne met geraspte kaas en besprenkel hem met olijfolie
- Zet de lasagne afgedekt met aluminiumfolie 15 min. in de oven. Verwijder de folie en zet hem nog 20-30 minuten terug in de oven tot de courgette zacht is maar nog wel een bite heeft en de tomaten en kaas borrelen.
- Maal er tot slot wat verse peper over.
Liefs,
Naomi
Klinkt lekker!
BeantwoordenVerwijderen