vrijdag 21 oktober 2016

Guilty pleasure: Bananenbrood met Tony's Puur Gember Citroen -done

Tony's Chocolonely heeft sinds kort weer drie nieuwe repen op de markt gebracht, waaronder de Puur Gember Citroen. Om eerlijk te zijn vielen mij de smaken een beetje tegen maar van de drie vond ik de Puur Gember Citroen het lekkerst. Ik besloot om deze reep te verwerken in een bananenbrood. Misschien niet zo healthy maar wel super lekker! Ik ben van mening dat je ook af en toe eens lekker mag cheaten en niet altijd heel gezond hoeft te doen. Je maakt dit bananenbrood zo en kunt de plakken invriezen zodat je de rest van de week een heerlijk tussendoortje mee kunt kunt nemen!





NODIG: 

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram (spelt)meel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 reep Tony Chocolonely Puur Gember Citroen

HOE:
  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Klop de eieren in ongeveer 5 minuten luchtig.
  • Prak de bananen met een vork en meng met de eieren
  • Smelt de chocoladereep van Tony au bain marie
  • Meng het meel, het bakpoeder en de gesmolten chocola door elkaar en voeg in delen bij het banaan-ei mengsel. Mix tot een glad mengsel.
  • Vet een bakblik in met wat boter of olie of gebruik bakpapier voor in het bakblik.
  • Bak het bananenbrood in ca. 50-60 minuten op 180 graden gaar.
  • Je kunt testen of het gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt is je bananenbrood gaar!

Het hele bananenbrood bevat 2043 Kcal. Wij gaan er vanuit dat je 12 plakken uit het bananenbrood haalt. Één plak Tony bananenbrood bevat dus 170 Kcal.

Voedingswaarde per cake 
41 gram eiwit
293 gram koolhydraten
113 gram vet
23 gram vezels

Enjoy!

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten