maandag 5 september 2016

Meatless Monday: Risotto met rode kool en courgette

Een kookboek waar ik regelmatig recepten uit maak is De Afslank-switch van Marjolein van der Velde. Een fijn boek waarin je kennis maakt met een hele (lekkere) nieuwe manier van eten. Je eet hierbij veel groenten en fruit, waardoor je een enorme hoeveelheid mineralen, vezels, vitamines en antioxidanten binnenkrijgt. Dit zorgt voor een langer verzadigd gevoel, waardoor je minder honger hebt. Het resulteert in een een slanker en gezonder lichaam, terwijl je toch van lekker eten kunt genieten.




NODIG:
  • 3/4 rode kool
  • 1 rode of witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 courgette
  • 200 gram risotto rijst of quinoa
  • 600 ml kokend water
  • 1 dessertlepel bouillon
  • sap van 1/2 limoen
  • handje koriander

HOE:
  • Snipper de ui en fruit in een klein beetje olie. Pers de teentjes knoflook uit wanneer de ui glazig wordt en fruit deze kort mee. 
  • Was de rode kool en snijd in grove blokken. Snijd de courgette in blokjes. 
  • Voeg de rijst, rode kool en courgette toe en roer tot alles glimt. Voeg dan de bouillon toe en breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 20 minuten op zacht vuur zonder deksel doorkoken. Roer af en toe om. Houd de rijst in de gaten en voeg zo nodig wat extra water toe. 
  • Haal de pan van het vuur en voeg de limoensap en de gehakte koriander toe.

Eetmakelijk!

Liefs, 

Robin 

Ben je zelf benieuwd geworden naar De Afslank-switch van Marjolein van der Velde. Je kunt het boek hieronder bestellen voor maar 24,95!

7 opmerkingen:

  1. Ik ben dol op risotto! Ik heb heerlijke rijst meegenomen uit Italië, dus dit recept komt goed van pas!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een fijn recept en ook heel snel om te maken lijkt me! Ga ik zeker deze maand uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het was heeeerlijK! Bedankt voor het delen van dit recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi allen,

    Ik heb het recept ook geprobeerd. Was top! Bedankt hiervoor :-)

    BeantwoordenVerwijderen