woensdag 7 september 2016

Healthy hotspot: Yurtlife


Alweer een aantal weken geleden hebben wij een middag (lees: 4 uur) intens genoten van een kokos-massage arrangement en een Paleo high tea bij Yurtlife. Yurtlife, gevestigd in Zaandam, biedt je de mogelijkheid om tot jezelf te komen en een balans te creëren tussen lichaam, hoofd, gevoel en je kern, en dat allemaal onder één dak. Het is een centrum voor gezondheid, welness en spiritualiteit. Van accupunctuur, tot aan fysiotherapie en van massages en welness tot aan voedingsadvies en workshops. Daarnaast is YurtLife ook een plek voor spiritualiteit. Je kunt hier terecht voor energie therapieën, meditatie/mindfulness cursussen, yoga, tai chi en ga zo maar door. Wauw, waarom hadden wij dit nog niet eerder ontdekt!


Mongoolse Yurts

Wat wij zo speciaal vinden aan Yurtlife is dat alle therapieën en behandelingen plaats vinden in een speciale sfeer in yurts. In Mongolië worden deze nomadetenten Ger genoemd. Dit betekent huis of thuis. Een veelzeggende naam voor een 'tent'. De sfeer van de yurts is warm en behaagelijk. Het is alsof je even in een ander land bent en dat geeft echt een speciaal gevoel. Wij voelden ons zo enorm rustig en ontspannen worden in deze yurts, dat we nog nooit zo langzaam over een high-tea hebben gedaan. We vonden dit heerlijk. Je komt hier echt helemaal tot rust en voelt je compleet zen! 


'Yurts komen uit Mongolië. Mensen trekken daar in rond, dan zijn ze een tijdje op een bepaalde plek met hun dieren en dan gaan ze vervolgens weer verder'. Het ontstaan van Yurtlife

Tijdens onze Paleo High tea hebben wij gesproken met Marjan, één van de eigenaressen van Yurtlife. Zij vertelde ons dat het idee van Yurtlife zo'n 10 jaar geleden is ontstaan. Marjan, kwam na een reorganisatie van haar huidige baan thuis terecht en kwam op het idee om een gezondheidscentrum op te zetten, geïnspireerd op het spirituele centrum Oibibio van Ronald Jan Heijn (ja familie van..) Op marktplaats had zij een advertentie geplaatst en zo kwamen er al snel genoeg andere geïnteresseerden. Op zoek naar een geschikt pand, hoorde zij uiteindelijk via een makelaar dat er nog iemand uit Zaandam ook met dit idee rondliep. Corina, inmiddels de zakenpartner en tevens eigenaresse van Yurtlife, had hetzelfde plan! En zo werd Yurtlife geboren!

Na één keer afspreken waren we er uit: 'we gaan het samen doen'!Duo kokos-arrangement

Bij Yurtlife kun je terecht voor verschillende massage-arrangementen, waaronder het duo kokos-arrangement. Dit is een rug- en nekmassage met amandelolie of cacao-olie en een kokospakking voor op de rug. Wij werden ontvangen door Wim, reiki-master én masseur en hebben echt heerlijk genoten van deze massage. In de yurt voel je je heerlijk ontspannen en heb je echt even het gevoel weg te zijn van alle drukte en stress. Regelmatige massage voed je huid, spieren en zenuwen en stimuleert ook de lymfestroom die een sterke relatie met de immuniteit heeft. Door massage kunnen voedingsstoffen beter circuleren en worden afvalstoffen effectief afgevoerd uit de cellen. Wij willen dit wel iedere week!

De kokos werkt regenererend, hydraterend en ontspannend en zorgt ervoor dat je huid gevoed wordt!Het Oer (Paleo) principe

Binnen Yurtlife is er gekozen voor oervoeding, ook wel Paleo genoemd. Het principe van deze levensstijl is gebaseerd op de levenswijze van de oermens, in de tijd dat mensen nog jaagden en verzamelden. De genen van de mens zijn, volgens Yurtlife, ingesteld op deze oervoeding en zorgen ervoor dat je zo lang mogelijk gezond blijft. Paleo voeding bevat geen granen, geen melkproducten, geen peulvruchten en geen suiker. Daarnaast bevat het ook geen chemische toevoegingen. Het staat voor puur en gezond eten! De high-tea bij Yurtlife bestond uit heerlijke paleo hapjes, waaronder hartige spelt-sandwiches met zalm en roomkaas, eiersalade, tomaat-mozzarella en hartige eimuffins. Daarnaast een heerlijk vers tomatensoepje met knoflook. Verder kregen we ook zelfgemaakte bananencakejes, een gezonde brownie en bosbessen-cakejes. Als toetje kregen we yoghurt met vers fruit en een super gezond aloë vera shotje. We vonden alles heerlijk!

Kom tot jezelf

De slogan van Yurtlife, 'Kom tot jezelf', sluit naar onze mening exact aan bij wat ze uitstralen. Bij Yurtlife kom je écht tot jezelf. Je vind een balans tussen je lichaam en geest en komt compleet tot rust. Wil je echt helemaal tot rust komen in je hoofd, dan kun je mee doen aan hun 13 weekse Balansplan. In 100 dagen krijg je 13 lessen van 1,5 uur en tijdens deze cursus leer je stap voor stap alles wat je moet weten om weer in balans te komen. Een mix van informatie over (oer)voeding, ontspanning, emoties en beweging. Daarnaast begint volgende week hun 10-weekse meditatiecursus (90 euro) en kun je verder terecht voor een lesjes yoga, tai-chi of kun je deelnemen aan de workshop 'natuurlijke gezichtsverzorging'. Voor meer informatie zie je hier hun agenda voor de komende tijd met informatie over alle cursussen en workshops. Wij zijn in ieder geval razend enthousiast over Yurtlife en komen zeker nog eens terug!
Groetjes,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten