donderdag 8 september 2016

Wat eten we vandaag: Gevulde courgettes met kip en mozzarella

Dit recept is van Lekker en Simpel en kwam ik tegen op Fitgirls. Ik ben dol op gevulde courgettes of aubergines uit de oven. Het is lekker makkelijk en een leuke afwisseling om courgettes of aubergines eens op een andere manier te gebruiken. Deze gevulde courgettes zijn daarnaast ook nog eens heel makkelijk te maken en heel snel klaar!





NODIG (1 persoon)

  • 1 courgette
  • 1 blik (pomedori) tomaten
  • 1 (bio) kipfilet
  • Verse of gedroogde tijm
  • 1 teen knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • Olijfolie / peper / zout




HOE:

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snijd de courgette verticaal doormidden. Hol de courgette uit door het vruchtvlees met een lepel eruit te schrapen. Snijd het vruchtvlees fijn en zet apart. 
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in de koekenpan. Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze vervolgens goudbruin.
  • Voeg vervolgens de tomaten en de courgette toe en bak kort mee. 
  • Pers een teen knoflook uit en voeg samen met de tijm, peper en zout toe aan de kipfilet. 
  • Roer goed door en laat het geheel ongeveer 10 minuten zacht doorpruttelen tot het meest vocht verdampt is. 
  • Snijd de mozzarella in plakjes. 
  • Leg de courgettes op een bakplaat bedekt met ovenpapier en vul de courgettes met het tomatenmengsel. Verdeel de plakjes mozzarella hierover.
  • Bak de courgettes ongeveer 10 minuten zodat ze lekker knapperig blijven. 


Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten