vrijdag 9 september 2016

Gezond tussendoortje: Vegan bananenbrood met appel en rozijnen

Dit vegan bananenbrood met appel en rozijntjes vond ik op de website van Simple Veganista. Een Amerikaanse site waar je echt super veel inspiratie vindt voor vegan recepten. Wij bakken het liefste op zondag een bananenbrood en vriezen deze voor de rest van de week in plakjes in. Zo heb je de hele week een gezond tussendoortje. Ideaal!










NODIG (voor 1 bananenbrood met 8-10 plakken):
  • 3 grote bananen
  • 230 gram speltmeel
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 80 mililiter kokosolie
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 afgestreken theelepels kaneel
  • 50 gram fijngehakte dadels
  • 1 appel
  • rozijnen naar wens
  • snufje zout

HOE:
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een bakblik in. 
  • Mix de bloem, bakpoeder en zout met elkaar in een grote beslagkom. Prak de bananen in een andere kom fijn en voeg vloeibare kokosolie, de vanille-essence, kaneel en de fijngesneden dadels door elkaar en pureer met een staafmixer tot een vloeibare massa.  
  • Schil en snijd de appel in kleine blokjes.
  • Meng het bananenmengsel, de rozijnen  en de in stukjes gesneden appel met de droge ingrediënten tot het één massa wordt, maar mix niet teveel. 
  • Giet het beslag in het bakblik en bak in ongeveer 50 minuten tot een uur gaar. Test met een satestokje of het bananenbrood gaar is in het midden van het brood.
  • Haal uit de oven en laat ongeveer 10 minuten afkoelen. 

Laat het bananenbrood goed afkoelen en dek het dan het af. Als je de enige bent die van dit brood gaat eten dan raad ik je aan om het grootste gedeelte in plakjes in te vriezen. Zo kun je elke keer dat je dit wilt eten een plakje uit de diepvries halen en heb je er veel langer plezier van.


Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen