NODIG (voor 2 personen):
- 3 eieren
- 1 (flinke) ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 el harissa
- 1 blikje kidneybonen
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 100 gram feta
- 3 el tomatenpuree
- 1 paprika
- 1 tl komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl kurkuma
- 1/2 tl kaneel
- handvol verse koriander of peterselie
- zout/peper/olijfolie
HOE:
- Pel de ui en knoflook en snijd de ui fijn en pers de knoflook uit.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit hierin de knoflook en de ui.
- Doe de komijn, kurkuma en kaneel erbij en bak even mee.
- Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in blokjes.
- Doe de harissa, de paprika, de tomatenblokjes en de helft van de verse koriander erbij en roer goed door.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Was de bonen en voeg deze bij de saus.
- Laat de saus zo'n 15 min. op laag vuur zachtjes koken.
- Maak 3 kuiltjes in de saus met een lepel en breek boven ieder kuiltje een ei. Laat de pan op laag vuur staan en laat het eiwit langzaam in de saus stollen. Het eigeel mag nog best wat vloeibaar zijn. Het garen van de eieren duurt ongeveer 6-10 minuten.
- Verkruimel de feta over het mengsel en bestrooi vlak voor het serveren de rest van de koriander of met wat verse peterselie.
Eet smakelijk!
Liefs,
Naomi
Lekker!
BeantwoordenVerwijderen