NODIG (3 personen)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 stronk paksoi
- 1 venkel
- 200 gram sperziebonen
- 200 gram taugé
- 150 ml kokosmelk
- 100 gram haverpasta
- 1,5 eetlepel groentebouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- Zwarte peper
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/4 theelepel gember
- 1 eetlepel kurkuma
- 1/2 theelepel komijn
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels water
HOE:
- Maak de currypasta door alle specerijen te mengen met olijfolie en water.
- Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze met de currypasta in een koekenpan.
- Was en snijd ondertussen de paksoi en venkel en dop de sperziebonen. Voeg de reepjes paksoi, venkel en de sperziebonen samen met de kokosmelk toe. Maak op smaak met de groentebouillon en zwarte peper. Laat dit minimaal 20 minuten sudderen en voeg pas op het laatst de taugé toe.
- Kook de haverpasta volgens de verpakking.
- Verdeel de haverpasta over drie borden en schep hierover royaal de curry.
Liefs,
Robin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten