dinsdag 12 april 2016

Wat eten we vandaag: Fish & Chips met eenvoudige salade

In samenwerking met Chicks Love Food ontvingen wij van Céla Vita ovenfriet met schil om heerlijke verse friet te maken uit de oven.
De friet met schil heeft een goede bite en je proeft écht de aardappel. Veel beter dan friet uit de frituurpan! We serveren de friet met een lekkere stukje zalm want bij de chips mag de fish natuurlijk niet ontbreken. Een eenvoudige salade erbij maakt het gerecht helemaal compleet en geeft je alle voedingsstoffen die je nodig hebt!








NODIG (voor 2-3 personen):
Voor de friet 
  • 1 zak Cela Vita ovenfriet
  • knoflookpoeder (hoeveelheid naar keuze)
  • chilipoeder (hoeveelheid naar keuze)
  • zeezout (hoeveelheid naar keuze)

Voor de zalm:
  • 2 stukjes zalmfilet (of 1 groot stuk doormidden gesneden)
  • citroensap
  • zout/peper

Voor de salade:
  • 1 rode paprika
  • twee handen vol babyspinazie
  • een handje vol rucola
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • een hand geraspte wortel
  • 1/3 komkommer
  • 1 eetlepel paprika-groentespread (van Zonnatura)
  • een handjevol (broccoli) kiemen

HOE:
Voor de friet:
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Verdeel de friet gelijkmatig over de plaat en strooi er wat knoflookpoeder, chilipoeder en zeezout overheen. 
  • Na 15 min. de friet omschudden, daarna de friet nog 10-15 minuten in de oven bakken tot de friet goudgeel is
Voor de zalmfilet:
  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Strooi wat zeezout, peper en citroensap over de stukken zalmfilet 
  • Gaar de zalmfilet in de oven voor ongeveer 20 minuten.
Voor de salade:
  • Rasp de wortel en snijd de paprika en komkommer in stukjes
  • Maak een dressing van een eetlepel olijfolie, een eetlepel citroensap en een eetlepel paprika-groentespread.
  • Meng alle ingrediënten in een sla-schaal en bestrooi de salade tot slot met wat (broccoli) kiemen!
Geniet van deze heerlijk maaltijd!

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten