woensdag 16 maart 2016

Gastblog Francesca Cornelissen: Zoete aardappel gnocchi met romige mascarponesaus

Gnocchi is meervoud van het Italiaanse woord ‘gnocco’, wat gewoon, lekker kort door de bocht, klont betekent. We weten natuurlijk allemaal dat het vele malen beter smaakt dan dat klinkt. Gelukkig. Zachte verse gnocchi met een bite in romige kazige saus met lekkere kruidige zongedroogde tomaatjes. Dat wil je toch? Nou doet FoodbyFran nooit aan gewoon, dus maken we zoete aardappel gnocchi om je wat extra vitamientjes mee te geven. Worden we nog blijer van!









NODIG (4 personen):

Voor de gnocchi:

  • 1 grote zoete aardappel (of 2 kleintjes)
  • 150 gram (spelt)meel
  • 1 ei
  • snufje zout


Voor de saus:
  • potje zongedroogde tomaatjes
  • 75 gram parmezaanse kaas
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram mascarpone
  • handje platte peterselie
  • peper / zout

HOE:
Gnocchi
  • Verwarm je oven alvast voor op 200 graden. 
  • Prik met een vork wat gaatjes in de aardappel en verpak in nat keukenpapier. Je hoeft deze niet te schillen. Verwarm zo’n 8-10 minuten in de magnetron tot hij zacht en gaar is. Snijd de aardappel doormidden en lepel uit. 
  • Meng de zachte aardappelpuree met de meel, het ei en een snufje zout. Maak hier een mooi deegje van. Voeg wat meer meel toe als hij te plakkerig blijft. Kijk hier wel mee uit, te veel meel maken je gnocchi wat taaier dan ze horen te zijn. 
  • Bestuif je keukenblad met wat meel en rol dunne reepjes van je deeg. Knip hier vervolgens kleine stukjes van. Kook water en kook je gnocchi zo’n 3-4 minuten. Zodra ze boven komen drijven zijn ze klaar. Giet af met koud water om plakken te voorkomen.
Saus
  • Voor de saus snipper je een uitje en pers je de teentjes knoflook. Bak deze heel even aan in een pannetje in wat olie. Hier gaat de mascarpone bij. Snijd je peterselie fijn en halveer je tomaatjes. Deze mogen ook in de pan. 
  • Voeg ongeveer de helft van de parmezaanse kaas toe met een snufje peper en zout. Voeg vervolgens de gnocchi toe aan dit mengsel en roer goed om tot alles bedekt is. 
  • Schep in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de parmezaanse kaas. Dit is je moment om nog te kiezen voor een extra krokant kazig korstje door nog wat extra parmezaanse kaas toe te voegen, of zelfs een andere kaassoort erbij te voegen. Wat mozzarella of geitenkaas doet het altijd goed. Zet nu voor zo’n 15-20 minuten in de oven. 

Serveer met een lekkere salade of gewoon wat rucola!

Francesca Cornelissen 

Francesca Cornelissen is een 24 jarige studente ‘Voeding en Diëtetiek’ uit Arnhem. Schrijven verbindt haar creativiteit aan zowel persoonlijke als haar zakelijke ambities en creëert daarnaast een platform en de kans haar eindeloze interesses te delen. Haar blogs over gezonde voeding en heerlijke vernieuwende recepten bestaan dan ook niet alleen uit een opsomming van ingrediënten, maar beslaan ook een stukje van haar leven. Reizen maakt daar ook een groot deel van uit sinds een aantal jaar. Recepten uit alle hoeken van de wereld zullen dus ook jouw kant op kunnen waaien. Neem, door middel van haar blog foodbyfran.nl, vooral even een kijkje in haar wondere wereldje in miniatuur formaat. Voornamelijk in de keuken eigenlijk. Ja, doe dat maar. Best leuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen