 De salades die je zelf maakt, vinden wij altijd honderd keer zo lekker als salades die je kant en klaar in de winkel kunt kopen. Deze zalmsalade kun je zowel koud als lauwwarm eten. Mjam! De zalmsalade met
appel heeft een frisse vinaigrette van limoen. Limoen biedt tegenwicht met het
vettige van de zalm. Daarnaast heeft limoen ook iets kruidigs waardoor het
tegen de volle smakende vette vis is opgewassen.
De salades die je zelf maakt, vinden wij altijd honderd keer zo lekker als salades die je kant en klaar in de winkel kunt kopen. Deze zalmsalade kun je zowel koud als lauwwarm eten. Mjam! De zalmsalade met
appel heeft een frisse vinaigrette van limoen. Limoen biedt tegenwicht met het
vettige van de zalm. Daarnaast heeft limoen ook iets kruidigs waardoor het
tegen de volle smakende vette vis is opgewassen.
NODIG
(voor 1 portie zalmsalade):
- 1 appel
- 1/2 rode ui
- 200 gram zalmfilet
- 2 eetlepels verse dille
- klontje (room) boter
Voor
de vinaigrette:
- 3 eetlepels vers limoensap
- 2 eetlepels olijfolie
- zeezout/versgemalen zwarte peper
HOE:
- Verwarm
     een klontje boter in de koekenpan. Bak de zalm op de huid ongeveer 6
     minuten en probeer ondertussen niet aan te komen.
- Draai
     het vuur uit en draai de zalm om. Laat nog nagaren. Haal van vuur en laat
     afkoelen. 
- Schil
     de appel en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui.
- Pluk
     de zalm uit elkaar met een vork en meng met de appel en ui.
- Maak
     de vinaigrette door de limoensap, olijfolie te mengen met zeezout en
     versgemalen zwarte peper. 
- Schep
     de zalmsalade in een schaaltje, giet de dressing over de salade en garneer
     met verse dille. 
Liefs,
Robin & Naomi
 
 
Lekker! Verse zelfgemaakte salades zijn inderdaad zoveel beter, wij maken vaak een tonijnsalade of krabsalade!
BeantwoordenVerwijderen