woensdag 24 februari 2016

Gezonde salade: Zalmsalade met appel, limoen & dille

De salades die je zelf maakt, vinden wij altijd honderd keer zo lekker als salades die je kant en klaar in de winkel kunt kopen. Deze zalmsalade kun je zowel koud als lauwwarm eten. Mjam! De zalmsalade met appel heeft een frisse vinaigrette van limoen. Limoen biedt tegenwicht met het vettige van de zalm. Daarnaast heeft limoen ook iets kruidigs waardoor het tegen de volle smakende vette vis is opgewassen.









NODIG (voor 1 portie zalmsalade):
  •          1 appel
  •          1/2 rode ui
  •          200 gram zalmfilet
  •          2 eetlepels verse dille
  •          klontje (room) boter

Voor de vinaigrette:
  •          3 eetlepels vers limoensap
  •          2 eetlepels olijfolie
  •          zeezout/versgemalen zwarte peper


HOE:

  • Verwarm een klontje boter in de koekenpan. Bak de zalm op de huid ongeveer 6 minuten en probeer ondertussen niet aan te komen.
  • Draai het vuur uit en draai de zalm om. Laat nog nagaren. Haal van vuur en laat afkoelen.
  • Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui.
  • Pluk de zalm uit elkaar met een vork en meng met de appel en ui.
  • Maak de vinaigrette door de limoensap, olijfolie te mengen met zeezout en versgemalen zwarte peper.
  • Schep de zalmsalade in een schaaltje, giet de dressing over de salade en garneer met verse dille. 

Liefs,

Robin & Naomi

1 opmerking:

  1. Lekker! Verse zelfgemaakte salades zijn inderdaad zoveel beter, wij maken vaak een tonijnsalade of krabsalade!

    BeantwoordenVerwijderen