NODIG
(voor 1 portie zalmsalade):
- 1 appel
- 1/2 rode ui
- 200 gram zalmfilet
- 2 eetlepels verse dille
- klontje (room) boter
Voor
de vinaigrette:
- 3 eetlepels vers limoensap
- 2 eetlepels olijfolie
- zeezout/versgemalen zwarte peper
HOE:
- Verwarm
een klontje boter in de koekenpan. Bak de zalm op de huid ongeveer 6
minuten en probeer ondertussen niet aan te komen.
- Draai
het vuur uit en draai de zalm om. Laat nog nagaren. Haal van vuur en laat
afkoelen.
- Schil
de appel en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui.
- Pluk
de zalm uit elkaar met een vork en meng met de appel en ui.
- Maak
de vinaigrette door de limoensap, olijfolie te mengen met zeezout en
versgemalen zwarte peper.
- Schep
de zalmsalade in een schaaltje, giet de dressing over de salade en garneer
met verse dille.
Liefs,
Robin & Naomi
Lekker! Verse zelfgemaakte salades zijn inderdaad zoveel beter, wij maken vaak een tonijnsalade of krabsalade!
BeantwoordenVerwijderen