vrijdag 26 februari 2016

Gezond tussendoortje: Suikervrije, maar toch zoete appelmoes

Deze appelmoes, uit het receptenboek 100% suikervrij zouden we wel elke dag kunnen eten! Ondanks dat het maar twee ingrediƫnten bevat (appel & kaneel) was de smaak heerlijk zoet! Echt een aanrader om zelf appelmoes te maken ipv te kopen in de supermarkt met allerlei toegevoegde suikers en e-nummers.










NODIG (voor een grote pot):
- 2 kg zachte appels (bijv elstar), geschild, ontpit en in partjes gesneden
- kaneelstokjes

HOE:
Schil, ontpit en snijd de appels in partjes. Zet de appels op in een pan met een laagje water. De appels moeten ongeveer voor 1/3 onder water staan. Leg de kaneelstukjes ertussen. Wij gebruikten 3 kaneelstokjes voor het maken van de appelmoes. Laat alles op een zacht vuur koken tot de appels zacht genoeg zijn om er een moes van te maken. Verwijder de kaneelstokjes en gebruik eventueel de staafmixer om er een moes van te maken. Wij hebben dit niet gedaan omdat we meer een appelcompote wilde hebben met grove appelstukjes erin.
Tip: Wacht met het eten van de appelmoes tot deze is afgekoeld, dan smaakt hij nog zoeter!

Geniet ervan! Smullen!

Liefs

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen