zaterdag 13 februari 2016

Bij de borrel: Gevulde peer met parmaham en parmezaan

Deze zoetige, sappige peren en flinterdunne plakjes parmaham zijn een klassieke combinatie. Dit simpele hapje is snel klaar, makkelijk te maken en overheerlijk. Je zult je verbazen hoe snel je deze peren op tafel tovert!















NODIG:
  • 3 peren
  • 50 gram boter
  • 6 plakken parmaham
  • 1,5 lente- of bosuitje (in ringetjes)
  • 75 gram Parmezaanse kaas

HOE:
  • Was de peren, halveer ze in de lengte en snijd het klokhuis eruit.
  • Smelt de boter. Verwarm de ovengrill. Bestrijk de snijkanten van de peren met de gesmolten boter.
  • Leg ze op de bolle kant op een bakplaat. Rooster ze voor circa 5 minuten onder de gril tot ze aan de bovenkant goudbruin zijn.
  • Rooster intussen de ham in een droge hete koekenpan.
  • Bak de bosui in de rest van de boter en voeg de 6 in stukjes gesneden plakken parmaham toe.
  • Schep de vulling in de peerholtes.
  • Strooi de kaas erover en smelt deze even in de oven onder de grill.

Smullen!

Liefs,

Naomi en Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen