Feiten over bietjes
Rode bieten zijn:
- een goede bron van vitamine A en C, onmisbaar voor een sterk immuunsysteem
- rijk aan gezonde voedingsstoffen en vezels
- bevatten veel ijzer, ontgiften de lever en zuiveren het bloed- rijk aan magnesium, kalium, foliumzuur
Rode bieten bevatten ook en goede dosis antioxidanten en verkleinen het risico op hartklachten. Daarnaast bevatten rode bieten 'betacyanine', een plantaardig pigment dat volgens sommige onderzoeken cellen beschermen tegen kankerverwekkende stoffen. Er wordt ook onderzocht in hoeverre het tumoren kan bestrijden. Kortom, vaker bietjes eten!

- 140 gram couscous
- 3 gekookte rode bieten
- een derde komkommer
- sap van 1 citroen
- 5 schijfjes geitenkaas (1 schijfje van 17 gram)
- scheutje balsamicoazijn
- scheutje olijfolie
- amandelschaafsel (hoeveelheid naar keuze)
HOE:
Maak de couscous volgens de verpakking. Meestal moet je de couscous laten wellen in heet water voor ongeveer 5 minuten. Snijd ondertussen de rode bieten en de komkommer in kleine stukjes. Maak een dressing van balsamicoazijn, olijfolie en citroensap. Snijd of verkruimel de geitenkaas in kleine brokjes/stukjes. Gooi de bietjes, komkommer, geitenkaas en dressing bij de couscous. Garneer tot slot met wat amandelschaafsel! Je kunt de salade warm of koud eten, net wat jouw voorkeur heeft.
Liefs,
Naomi
Was heerlijk en lekker snel inderdaad!! Nog veldsla en cherrytomaatjes toegevoegd.
BeantwoordenVerwijderen