maandag 16 november 2015

Meatless Monday: Snelle broccolisoep

Deze heerlijke broccolisoep is in een handomdraai gemaakt en bestaat uit slechts 4 basis-ingrediĆ«nten! Broccoli is heel gezond en zit vol vitamines zoals vitamine A, E, K, B1, B2, B3, B5, B6 en B11. Daarnaast bevat de groente ook nog eens veel mineralen en aminozuur en helpt het om gifstoffen af te voeren. Redenen genoeg om vanavond nog broccoli te eten! Broccoli hoef je niet lang te koken, zodat alle vitaminen worden behouden; 5-10 minuutjes is al genoeg. Deze soep zet je dus zo op tafel!


NODIG VOOR EEN PAN SOEP (4 kommen):
- 1 stronk broccoli
- 2 aardappels
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Groentebouillon (Tip: bij de Lidl vind je bouillon zonder e-nummers of van Zonnatura)
- Peper en zout

 Evt. garneren met geraspte kaas, zalmsnippers of verse munt

HOE:
- Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappels samen met een bouillonblokje in ongeveer 20 minuten in een laagje water gaar. Let op: gooi het kookvocht niet weg!
- Snipper de ui en knoflook en fruit ongeveer 5 minuten in een koekenpan in olijfolie.
-Kook water in de waterkoker en was ondertussen de broccoli. Snijd de roosjes van de stronk af, giet het water uit de waterkoker in een pan en kook de roosjes in 5-10 minuutjes gaar.
 - De broccoliroosjes kun je gewoon afgieten, maar het kookvocht van de aardappels moet bewaard worden. Je kunt de aardappels bijvoorbeeld afgieten in een kom, waardoor het bewaard blijft.
- Wanneer de aardappels en de broccoliroosjes gaar zijn, stop je deze samen met de ui en knoflook met een klein beetje van het kookvocht in de blender (anders kun je je blender niet gebruiken). Zet de blender aan tot de groenten fijn zijn.
- Waarschijnlijk is je soep nu nog erg dik, daarom kun je elke keer kleine beetjes van het kookvocht van de aardappels erbij gieten tot je soep de juiste dikte heeft.
- Maak de soep op smaak met peper en zout. Garneer met munt, zalmsnippers of wat geraspte kaas.

Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin

5 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit! Ik maak 'm meestal met courgette in plaats van aardappelen. Ben benieuwd naar deze variant!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een omslachtige manier voor dit soepje. waarom de aardappelen niet eerst 10 minuten koken, dan broccoli met stronk en al in stukjes toevoegen met de bouillon erbij en dan de staafmixer erop. kruiden specerijen naar behoefte toevoegen, klaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat een omslachtige manier voor dit soepje. waarom de aardappelen niet eerst 10 minuten koken, dan broccoli met stronk en al in stukjes toevoegen met de bouillon erbij en dan de staafmixer erop. kruiden specerijen naar behoefte toevoegen, klaar.

    BeantwoordenVerwijderen