vrijdag 21 augustus 2015

De leukste ontbijttentjes in Amsterdam: Beter & Leuk

De leukste ontbijttentjes in Amsterdam: Beter & leuk

De komende weken gaan we op zoek naar leuke ontbijt hotspots in Amsterdam waar je lekker, maar ook gezond kunt ontbijten. Wij noemen iets een leuk ontbijttentje wanneer er een relaxte sfeer hangt, de producten vers zijn en het eten met aandacht en liefde wordt gemaakt. Vandaag Beter & Leuk: een healthy hotspot waar je optimaal kunt genieten van home-made vega, vegan & glutenvrij food!








Feel good food

Op een zomerse ochtend bezochten wij Beter & Leuk aan de Eerste Oosterparkstraat in Oost. Bij Beter & Leuk kun je heerlijk genieten van de eerste zonnestralen op hun kleine terras. Rond 10:00 schijnt het zonnetje daar al lekker. Wij namen gelijk een plekje op één van de bankjes buiten op het terras. Bij Beter & Leuk maken ze zo goed als alles zelf en er wordt gekookt met veelal bio-, seizoens- en lokale producten. Ze vinden het belangrijk dat er goed en gezond eten wordt geserveerd. Hun motto is dan ook: 'we want to serve good food for you', want een gezonde levensstijl maakt het leven mooier! 



Healthy juices, pancakes & kleding items

Bij Beter & Leuk vind je gezonde slowjuice sapjes maar ook verse salades en gezonde sandwiches. Denk aan een vers appel-wortel-gember sapje met daarbij een heerlijk verse soepje + rijst quinoa salade. Of wat dacht je van een lekker ontbijtje van boekweit pannenkoeken met dadelroom, vers fruit en chia zaadjes!  Naast lekker eten en drinken kun je er ook items van verschillende kledingmerken kopen en andere producten zoals sieraden, boeken en kunst. Een food hotspot en concept store in één! Zo leuk!


Eten gemaakt met liefde

Bij Beter & Leuk wordt al het eten met liefde gemaakt en dat proef je! Wij kregen een heerlijke vers gezette kruidenthee met home-made havermoutkoekje en daarnaast ook nog een heerlijk sapje van biet, appel, citroen en gember. Als ontbijt koos Naomi voor de granola met frambozen-chia jam met vers fruit en yoghurt. De frambozen-chia jam was zoooo lekker! Robin koos voor de Pancakes van boekweit met dadelroom, vers fruit en chia zaadjes. Heel vullend en verzadigend en ook heerlijk van smaak. Wij hebben echt heerlijk ontbeten. De sfeer bij Beter & Leuk is leuk, de eigenaressen Hanneke, Maja en Ilse zijn super aardig en konden ons veel vertellen en daarnaast, het allerbelangrijkste: het eten is top!



Inspirerende workshops

Bij Beter & Leuk worden regelmatig workshops georganiseerd. En dat uiteraard in combinatie met heerlijk eten. Wil je je verjaardag vieren of heb je iets anders te vieren dan kan dat bij Beter & Leuk. Kies voor een healthy kookworkshop, een vegan sushi workshop of een workshop handlezen.
Of doe mee aan de workshop creatief schrijven en mindfulness, een workshop waarbij mindfulness en meditatie wordt verbonden met schrijven. Wij hebben al eerder eens een workshop bij Beter & Leuk gevolgd waarbij we een yoga les krijgen van ByAsha met bijbehorende avondmaaltijd van Beter & Leuk. Dit was zo leuk! Daarnaast organiseert Beter & Leuk elke maand een vegan brunch op zondag met vegan food!
Naast deze workshops kun je bij Beter & Leuk ook voedingsadvies krijgen. Wil je meer weten over gezond eten en heb je een steuntje in de rug nodig bij het verbeteren van je voeding? Je kunt je aanmelden voor een kort consult op basis van jouw persoonlijke eetdagboek. Voedingscoach Laura helpt je op weg naar een gezondere leefstijl.

Take away

Sinds kort heet Beter& leuk een take-away waar je maaltijden kunt afhalen. Elke vrijdag is het bij Beter & Leuk bijvoorbeeld healthy pizza night waarbij je gezonde pizza's kunt bestellen, zoals de vegan spelt pizza met aubergine of een glutenvrije pizza met paprika, gekarameliseerde ui en knoflook. Daarnaast zijn er wisselende weekspecials bijvoorbeeld gevulde aubergine uit de oven met tomaat & hummus + een side salad naar keuze. Een gedeelte van hun menu kun je bestellen via Foodora, een snelle bezorgservice op de fiets.



Win een gratis ontbijtje!

Wij hebben zoals jullie hebben kunnen lezen super lekker ontbeten bij Beter & Leuk. En wat nou heel leuk is: wij mogen een ontbijtje voor 2 weggeven onder onze volgers!

Hoe maak je kans?
Like de facebookpagina van Beter & Leuk

Like de facebookpagina van Three Girls, one Kitchen 

Stuur een mailtje naar threegirlsonekitchen@gmail.com en geef aan dat jij meedoet met deze actie!

Wil je kans maken op nog meer leuke prijzen en leuke nieuwtjes over Beter & Leuk? Meldt je dan aan voor hun nieuwsbrief op www.beterenleuk.nl 

Wij maken de winnaars bekend op zondag 30 augustus!


De winnaar is bekend: Laura Kaptein, gefeliciteerd! 

Openingstijden

Beter & Leuk is geopend van maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 en op zaterdag en zondag van 09:30-17:00. Hun take-away is geopend van 16:00-20:00. 

Bekijk hieronder nog meer leuke foto's van ons bezoek aan Beter & Leuk.

Liefs,

Naomi









1 opmerking:

  1. Hay Robin en Naomi ,
    Wat zijn jullie weer vreselijk verwend in al die ontbijttentjes en wat ziet het er allemaal gezellig uit. Ik denk dat jullie ook heerlijk hebben
    gegeten te gek zeg, hoe krijgen jullie dat voor elkaar,je hebben allebei de smoeltjes mee denk ik. Maar wat is dit leuk voor jullie en
    genieten blijven hoor, doen jullie dat dagelijks geweldig. Liefs en veel kussen van Oma. doei

    BeantwoordenVerwijderen