woensdag 19 augustus 2015

De leukste ontbijttentjes in Amsterdam: Le Pain Quotidien

De leukste ontbijttentjes in Amsterdam: Le Pain Quotidien

De komende weken gaan we op zoek naar leuke ontbijt hotspots in Amsterdam waar je lekker, maar ook gezond kunt ontbijten. Wij noemen iets een leuk ontbijttentje wanneer er een relaxte sfeer hangt, de producten vers zijn en het eten met aandacht en liefde wordt gemaakt. Vandaag Le Pain Quotidien: een healthy hotspot waar elke ochtend een zoet avontuur is! Where friends and strangers come together

Op een warme, zomerse dinsdagochtend bezochten we Le Pain Quotidien (LPQ) aan het Cornelis Troostplein in de Amsterdamse Pijp. Het terras zat, ondanks de vakantie en het vroege tijdstip, al aardig vol. Gelukkig vonden we nog een plaatsje en schoven we aan één van de tafeltjes aan om te genieten van een potje biologische thee en een gezond ontbijt. LPQ  in de Pijp is een groot filiaal met een heerlijk, zonnig terras. Je kunt hier al vroeg genieten van de zon. Ook binnen is er veel plek waar je rustig kunt zitten aan één van de houten tafels. Bij LPQ kun je naast ontbijt ook lunchen  met verschillende soorten broodjes en salades. Ook is het mogelijk om diverse andere producten te kopen voor thuis zoals biologische thee, taartjes en vers biologisch brood.Het dagelijks brood

De naam Le Pain Quotidien betekent 'het dagelijks brood' en brood betekent alles voor LPQ. Het is hun levenswijze. 

"Wanneer onze warme, geurige broden uit de oven komen, schuiven vrienden aan onze gemeenschappelijke tafel aan voor de aloude traditie van het breken van brood."

LPQ is een echt familiebedrijf en is gestart door Alain Coumont, een bakker in hart en nieren. In zijn zoektocht naar het 'oude vertrouwde brood' ontstond LPQ. Hier kun je in een voortdurend veranderende en hectische wereld  even op rust komen op een plek waar traditionele eenvoud gekoesterd wordt. De eerste vestiging opende in 1990 in Brussel. Tegenwoordig vind je wereldwijd 250 vestigingen waarvan vijf  in Amsterdam en een in Amstelveen!De kunst van het tijd nemen! 

Het zuurdesembrood van LPQ wordt op een ambachtelijke manier gemaakt en bestaat uit slechts vier ingrediënten: steengemalen biologisch meel, zeezout, water en tijd. Het deeg wordt nog met de hand gekneed en vervolgens in steenovens gebakken. Dit zorgt voor ambachtelijk brood dat volgens traditie gebakken is. Het brood  heeft een knapperige korst en een aardse volle rijkheid. Ze gebruiken natuurlijk zuurdesem als rijsmiddel waardoor de broden luchtig zijn en een volle smaak en stevig kruim hebben. Het brood van LPQ is niet alleen lichter verteerbaar, heeft ook meer voedingswaarde dan gewone broden. Dát is het LPQ-verschil! 


Bakkerij & ontbijt!

Bij LPQ vind je verschillende ontbijtjes, waarbij je de keuze hebt uit gezonde en minder gezonde opties. Je kunt kiezen uit verschillende soorten bio  broodjes geserveerd met biologische boter, biologische chocoladepasta, jams en honing. Denk hierbij aan biologisch zuurdesembrood, croissants en Pain au Chocolat. Je kunt ook kiezen voor LPQ petit dejeuner. Deze optie bestaat uit een bio ei, bio tarwe- en roggebrood, een bio croissant, Montfoortse overjarige kaas, Gruyère, Overijsselse ham, een warme drank en een verse jus. Bij LPQ vind je dus genoeg lekkers om je dag mee te beginnen!

Naast zoete lekkernijen staan er ook gezonde opties zoals havermout met rood fruit, yoghurt met fruit, fruitsalades en een detox bananensplit op het menu. Wij kozen voor een biologische yoghurt met seizoensfruit en een biologische granola Parfait met bio yoghurt en seizoensfruit. Deze ontbijtjes waren heel mooi opgemaakt met vers fruit en munt. Zo zat de granola parfait in een glazen milkshakeglas, waardoor je mooi de opbouw zag. Beide ontbijtjes waren een plaatje om te zien. Daarnaast waren ze ook erg smakelijk!

Op de kaart stonden zoveel andere heerlijk klinkende, minder gezonde, opties dat we die wel moesten uitproberen. We zijn beide namelijk gek op zoetigheid en we moeten toch een oordeel kunnen geven over al dat lekkers ;-). Slecht excuus, we know.  We wilden gewoon heeeel graag de wafels en wentelteefjes proberen! Naomi koos daarom voor de Belgische wafel met rood fruit en Robin voor de wentelteefjes van biologisch tarwebrood. Goddelijk! Ook deze ontbijtjes zagen er weer uit om door een ringetje te halen en zijn zeker een aanrader voor wanneer je zelf bij LPQ gaat ontbijten. Het is leuk om te merken dat LPQ over de presentatie van het ontbijt nadenkt. Zo wordt ontbijten naast erg lekker, ook extra feestelijk! Genieten van traditionele eenvoud bij Le Pain Quotidien

Bij LPQ kun je genieten van ambachtelijk brood. Tijdens zonnige dagen kun je bij LPQ aan het  Cornelis Troostplein goed vertoeven op het zonnige terras, maar je kunt ook binnen aan één van de houten tafels aanschuiven. Naast reguliere ontbijtjes, zoals croissants en broodjes met divers zoet beleg, vind je er ook gezonde opties zoals yoghurt en havermout. LPQ is daarom ook voor de healthy people onder ons een plaats waar je je thuis voelt!

Bekijk hieronder nog meer foto's van ons geslaagde ontbijtje!

Liefs,

Robin 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten