dinsdag 17 januari 2017

Wat eten we vandaag: Thaise Pad Thai

Een heerlijk bord gebakken rijstnoedels, met gemalen pinda's, grote garnalen, kipfilet en een Roergebakken eitje. Pad Thai een typisch Thais gerecht is één van de bekendste gerechten uit de Thaise keuken. In het recept gebruiken wij de Pad Thai kruidenpasta en rijstnoedels van MeiAsia. Dé noedels bij uitstek voor Pad Thai. De Pad Thai kruidenpasta geeft het gerecht de ultieme authentieke smaak. Wij zijn fan van de noedels en de heerlijke kruidenpasta. Niet te spicy, een beetje zoet maar vol smaak!







NODIG (3 personen):
  • MeiAsia pad thai kruidenpasta
  • 225 gram MeiAsia rijstnoedels
  • 400 gram Chinese of Thaise roerbakgroenten
  • 3 tenen knoflook
  • 100 gram jumbo garnalen
  • 150 gram kipfilet 
  • 1 rode paprika
  • 2 gebakken eieren
  • verse bieslook
  • handje pinda's
  • 2 eetlepels wokolie


HOE:

  • Week de rijstnoedels gedurende 5 minuten in warm water en laat ze daarna uitlekken.
  • Pers de knoflook, snijd de paprika en kipfilet in kleine blokjes.
  • Verhit 2 eetlepels wokolie in een (wok)pan en fruit de knoflook. Roerbak vervolgens de kipfilet en de garnalen hierin tot ze gaar zijn en de garnalen een roze kleur krijgen.
  • Roerbak de Chinese of Thaise roerbakgroenten in de pan er bij.
  • Bak de 2 (geklopte) eieren in een andere koekenpan.
  • Roerbak de rijstnoedels met 2 eetlepels water in de wok met de garnalen, kip en groenten.
  • Roer nu achtereenvolgens het ei en de kruidenpasta voor Pad Thai er doorheen
  • Voeg tenslotte de bieslook en de gemalen pinda's toe en serveer het gerecht.
  • Eet het gerecht eventueel met stokjes om in echte Thaise sferen te komen.


Kin Khao!

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen