Quinoa heeft veel positieve eigenschappen en valt onder de categorie 'compleet voedsel'. Er zitten enorm veel vezels, vitaminen, proteïnen en mineralen in. Daarnaast beschikt quinoa ook over een meerderheid van onverzadigde vetten zoals Omega 3 die heel geschikt zijn voor mensen met een te hoge cholesterolgehalte. Ook voor mensen die diëten of suikerziekte hebben is dit een heel interessant product omdat quinoa geen gluten bevat! Kortom, het is een goede toevoeging op een gezonde levensstijl!!
NODIG: (voor 2 personen)
· 130 gram quinoa
HOE:
Haal ten eerste de pitjes uit de granaatappel. Snijd vervolgens de aubergine en de feta/geitenkaas in kleine blokjes. Pers de knoflook en fruit deze in een koekenpan of wok. Voeg de stukjes aubergine eraan toe en bak 5 min op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de spinazie eraan toe en laat het slinken. Pers een sinaasappel uit en voeg de helft van het sap toe aan de aubergine en spinazie. Laat het zachtjes koken op laag vuur. Hak de munt, peterselie en basilicum fijn en voeg samen met de theelepel djintin toe aan het mengsel.
Kook ondertussen de quinoa zoals op het pak staat aangegeven. Voeg hierbij de andere helft van het sinaasappel sap toe. Laat het droogkoken op een laag vuur.
Voeg de helft van de granaatappelpitjes toe aan het mengsel en bestrooi de feta/geitenkaas eroverheen.
Smullen maar!
Liefs,
Naomi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten