woensdag 25 januari 2017

Healthy breakfast: Gebakken havermout met Griekse yoghurt

Dit recept is geïnspireerd op een recept van Havermoutje. Wij zijn enorm fan van havermout en gebruiken het vaak als ontbijt om de dag mee te beginnen. Toch wil je ook wel eens iets anders eten dan het 'gewone' havermoutpapje. Bij dit ontbijt bak je de havermout in de oven samen met noten en (gedroogd) fruit, zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen. Lekker om door je yoghurt te doen!
Wij hebben het recept iets aangepast aangezien wij niet alle ingrediënten in huis hadden.







NODIG (voor 4 personen):
- 200 g havermout
- 10 amandelen, met velletje
- 5 walnoten
- handje zonnebloempitten
- 250 gram blauwe bessen + frambozen (combinatie hiervan)
- 10 gedroogde aardbeien
- scheutje melk (wij gebruikten havermelk)
- 1/2 el kaneel
- griekse yoghurt

HOE: 
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de ovenschaal met bakpapier.
Verdeel de havermout over de bodem van de ovenschaal. Hak de noten in stukjes en voeg deze toe. Voeg ook de zonnebloempitten toe.
Meng de blauwe bessen, frambozen  en gedroogde aardbeien door de
havermout. Roer ook de (haver)melk en het kaneel erdoor. Bak de havermout in 15-20 minuten mooi knapperig. Schep het mengsel tussendoor nog even om en houd in de gaten of het niet té bruin wordt.
Schep de gebakken havermout in een kom en voeg bijvoorbeeld wat yoghurt of vers fruit toe. Smullen maar!

Wil je meer recepten van Havermoutje? Bestel dan hun boek op Bol.com


Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen