vrijdag 27 januari 2017

De leukste ontbijttentjes in Haarlem: MICA

Wij zijn altijd op zoek naar leuke ontbijt hotspots in Haarlem waar je lekker, maar ook gezond kunt ontbijten. Wij noemen iets een leuk ontbijttentje wanneer er een relaxte sfeer hangt, de producten vers zijn en het eten met aandacht en liefde wordt gemaakt. Vandaag MICA Coffeebar: een healthy hotspot waar koffie centraal staat.

Zusjes met een droom

MICA is opgericht door Annemarie en Sophie. Twee zussen die gek zijn goede koffie. Zij droomden vier jaar geleden ervan om hun eigen koffietentje te openen. De inspiratie voor MICA hebben zij vooral opgedaan tijdens hun reizen. Het interieur is geïnspireerd door Kopenhagen. De koffie van Bonanza, is afkomstig uit Berlijn. Hier dronk Sophie the best cappuccino ever. En al deze opgedane inspiratie vind je terug in Mica.

MICA Coffeebar is gevestigd in een onwijs leuk straatje in Haarlem. Het is cosy en niet al te groot en de inrichting is echt helemaal geweldig. Licht, ruim en een toffe op Kopenhagen geïnspireerde inrichting. Marmeren tafeltjes en veel planten. Leuk is dat je hier ook kunt shoppen voor je eigen inrichting: ze verkopen namelijk ook leuke woonaccessoires, planten en nog veel meer gevaarlijk leuke hebbedingetjes. Daarnaast is bijna alles wat je ziet te koop!


Gemaakt met liefde

Bij MICA kun je genieten van ontbijt, lunch en zoete lekkernijen. Alles is met liefde zelfgemaakt en daarnaast vrij van suiker en e-nummers. Hier vind je de juiste balans tussen healthy en comford food. Op de menukaart van Mica vind je naast fijne koffietjes, verse juices en verkwikkende theeën ook een all day breakfast menu. Jep, hier kun je dus de hele dag genieten van fijne ontbijtjes. Je hebt keuze tussen warme havermoutontbijtjes, smoothiebowls, warme wafels, tosti's en nog veel meer lekkers. Op zaterdag en zondag hebben ze gepocheerde eieren met hollandaisesaus. Meer op zoek naar een verantwoorde snack bij je koffie of om mee te nemen? In de vitrine ligt onder andere zelfgemaakt bananenbrood, brownies en raw Snickers. Helemaal top is dat er ook veel glutenvrije opties zijn. Wij kozen voor de beet juice met bieten, wortel en appel. Naomi koos voor de banana porridge: warme havermout met banaan, pinda's en honing. Robin koos voor de caramel sea salt. Een warme wafel met karamel, yoghurt en banaan. Ja, heel erg lekker!Mica is een fijne werkplek om in een inspirerende omgeving je to-do-list af te werken of gewoon een koffietje te drinken met je vrienden. Het is een plek waar je graag blijft zitten en je je thuis voelt. Je vindt MICA op de kleine Houtstraat 103 in Haarlem.

Bekijk hieronder meer foto's van ons geslaagde ontbijtje!

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten