donderdag 2 februari 2017

Bij de borrel: Kip empanadas

Empanada, komt van het Spaanse & Portugese woord 'empanar' dat inpakken of inwikkelen betekent. Het zijn dus eigenlijk ingepakte of ingewikkelde deegwaren die vaak gebakken of gefrituurd worden.
Oorspronkelijk komen empanadas uit Argentinië. Deze empanadas zijn heerlijk als tussendoortje of voor bij de borrel. Je kunt er eindeloos mee variëren maar wij maakten ze deze keer met kip & chorizo!









NODIG (voor 20 stuks):

  • 300 gram kipfilet
  • 2 rode uien
  • 20 vellen deeg voor hartige taart
  • 50 gram chorizo, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 2 handjes geraspte kaas
  • paar takjes verse peterselie
  • 1 ei
  • paprikapoeder
  • komijnpoeder
  • chilipoeder
HOE:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het hartige taart deeg ontdooien.
  • Zet een pan water op het vuur. Kook de kipfilet circa 10 minuten met eventueel een bouillonblokje erbij voor de smaak. 
  • Hak de ui fijn en bak deze in een beetje olie aan. Voeg de chorizo toe en bak kort even mee.
  • Schep ook de paprika blokjes erdoor en bak een minuutje door. 
  • Breng op smaak met paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder, zout en peper
  • Als de kip gekookt is, snijd of scheur je deze in kleine stukjes. Voeg de kip vervolgens ook toe aan het mengsel. 
  • Roer ook ongeveer 2 eetlepels crème fraiche door het mengsel samen met twee handjes geraspte kaas. Laat het geheel nog een paar minuutjes pruttelen.
  • Neem een velletje deeg en druk er met een kommetje een rondje uit. Bestrooi eventueel de ondergrond met een beetje bloem om plakken tegen te gaan.
  • Schep ongeveer 1 eetlepel van het mengsel in het midden van het rondje deeg.
  • Vouw het deeg dubbel en druk de randjes goed dicht, dit kan met een vork maar je kunt de randjes ook schuin omvouwen zodat er een mooi deegrandje ontstaat.
  • Leg de empanada's op een bekleedde bakplaat en klop het ei los. Bestrijk de bovenzijde van de empanada's met ei.
  • Bak de empanada's in 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. 
Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen