Oorspronkelijk komen empanadas uit Argentinië. Deze empanadas zijn heerlijk als tussendoortje of voor bij de borrel. Je kunt er eindeloos mee variëren maar wij maakten ze deze keer met kip & chorizo!
NODIG (voor 20 stuks):
- 300 gram kipfilet
- 2 rode uien
- 20 vellen deeg voor hartige taart
- 50 gram chorizo, fijngesneden
- 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
- 2 eetlepels creme fraiche
- 2 handjes geraspte kaas
- paar takjes verse peterselie
- 1 ei
- paprikapoeder
- komijnpoeder
- chilipoeder
HOE:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het hartige taart deeg ontdooien.
- Zet een pan water op het vuur. Kook de kipfilet circa 10 minuten met eventueel een bouillonblokje erbij voor de smaak.
- Hak de ui fijn en bak deze in een beetje olie aan. Voeg de chorizo toe en bak kort even mee.
- Schep ook de paprika blokjes erdoor en bak een minuutje door.
- Breng op smaak met paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder, zout en peper
- Als de kip gekookt is, snijd of scheur je deze in kleine stukjes. Voeg de kip vervolgens ook toe aan het mengsel.
- Roer ook ongeveer 2 eetlepels crème fraiche door het mengsel samen met twee handjes geraspte kaas. Laat het geheel nog een paar minuutjes pruttelen.
- Neem een velletje deeg en druk er met een kommetje een rondje uit. Bestrooi eventueel de ondergrond met een beetje bloem om plakken tegen te gaan.
- Schep ongeveer 1 eetlepel van het mengsel in het midden van het rondje deeg.
- Vouw het deeg dubbel en druk de randjes goed dicht, dit kan met een vork maar je kunt de randjes ook schuin omvouwen zodat er een mooi deegrandje ontstaat.
- Leg de empanada's op een bekleedde bakplaat en klop het ei los. Bestrijk de bovenzijde van de empanada's met ei.
- Bak de empanada's in 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Liefs,
Naomi
Naomi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten