vrijdag 17 april 2015

Toetje van de dag: Licor 43 ijs met sinaasappel en amandelschaafsel

 Summer is coming en dat merken we. De dagen worden langer, warmer en zonniger. Hoe verrast waren we dat we opeens een super toffe box van Licor 43 ontvingen. Naast een literfles van deze overheerlijke likeur ontvingen we ook een tapaspakket met olijven, sardientjes en droge worst. Natuurlijk konden de boxjes en een leuke zomerse afspeellijst ook niet ontbreken. We besloten om in plaats van een cocktail te maken, de likeur op een andere manier te verwerken. Toen kwamen we op het briljante idee om er ijs van te maken, Griekse yoghurtijs met een hint van vanille, sinaasappel én Licor 43. Een heerlijke verfrissing tijdens de steeds warmer wordende dagen, which we love! Het maken van het ijsje is echt easy peasy, dus deze zomer lik jij lekker aan je zelfgemaakte Licor43 ijs!

NODIG (1 persoon):
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 4 eetlepel Licor 43
- Sap van een halve perssinaasappel
- Sinaasappelpartjes
- 1/2 lepel vanille-essence
- Handje amandelschaafsel om te garneren

HOE:
- Pers de helft van de sinaasappel uit.
- Mix de Griekse yoghurt met de Licor 43, het sap van de perssinaasappel en wat pulp en de vanille essence door elkaar heen, en vries het in een bakje in. Dit duurt ongeveer een dag.
- Haal het ijs ruim voor serveren uit de vriezer zodat je het makkelijk kunt ontdooien.
- Snijd de partjes sinaasappel op de manier die je hier terug kunt lezen.
- Schep een of twee bollen ijs in een ijskuipje en serveer deze met de partjes sinaasappel en het amandelschaafsel. Je kunt er eventueel nog wat Licor overheen schenken voor nog meer smaak.

Liefs,

Robin


Dit is een advertorial, dit product hebben wij gekregen.

1 opmerking: