zondag 12 april 2015

Evenement: Foam Cafe by LAVINIA

Foam Cafe by Lavinia is een verborgen pareltje in de binnenstad.  Sinds afgelopen januari is LAVINIA te vinden in het Foam Café in Foam. Afgelopen vrijdag werden we uitgenodigd door Foam en LAVINIA om zelf te ervaren hoe goed cultuur en food samengaan.

Natuurlijk vond het ontbijt plaats in het Foam Café wat onderdeel uitmaakt van Foam, maar ook te bezoeken is zonder entreebewijs voor het museum. We hebben ons laten verwonderen door de bijzondere tentoonstelling en ons buikje vol gegeven met het (h)eerlijke ontbijt dat door LAVINIA bereid was.


LAVINA Good Food
Al eerder schreven wij over LAVINIA Good Food, voor iedereen die van eten houdt, maar juist kiest voor gezondere keuzes. LAVINIA Good Food is in 2014 opgericht en is een ontbijt- en lunchroom met een ontzettend fijne huiselijke sfeer. LAVINIA Good Food heeft maar één missie:

"Lekker koken voor de levensgenieters die bewust kiezen voor een gezonde levensstijl."
Je kunt hier genieten van puur, biologisch en voedzaam eten. De gerechten zijn vers, zonder e-nummers en andere toevoegingen. Daarnaast worden ook alle gerechten bereid met producten van lokale leveranciers en wordt er met het seizoen meegekookt.
FOAM

Sinds 1 januari is LAVINIA heer en meester over het Foam Café, dat gevestigd is in het jonge, maar wereldberoemde museum Foam. Foam wil mensen uit alle hoeken van de wereld van fotografie laten genieten en hen dit laten ervaren. Foam is gelegen in het hart van Amsterdam aan de prachtige keizersgracht en is verdeeld over drie statige grachtenpanden. Sinds 2002 is het een ontmoetings- en inspiratieplek voor fotografieliefhebbers, fotografen, beeldredacteuren, ontwerpers en anderen uit het vakgebied en richt zich op relevante ontwikkelingen binnen de fotografie. Foam toont fotografie in al haar facetten: van contemporain tot historisch en van autonoom tot toegepast. In Foam kun je genieten van een gevarieerd programma aan tentoonstellingen van wereldberoemde fotografen, maar ook van jonge nog onbekende fotografietalenten. Hierdoor ontstaat er de aangename afwisseling van grootopgezete tentoonstellingen en kleine, elkaar snel afwisselende, tentoonstellingen.  Daarnaast organiseren zij ook lezingen, debatten, rondleidingen, workshops en speciale evenementen.Foam cafe
In het Foam Cafe kun je verantwoord een taartje eten of genieten van een pizzetta of LAVINIA'S buffet. Foam Café is toegankelijk tijdens de openingstijden van het museum, maar het is ook mogelijk om zonder toegansbewijs het cafe te bezoeken. Op vrijdagavond is er live muziek, Gin & Tonics en allerlei verantwoorde borrelsnacks. Daarnaast kun je het ook afhuren voor private dining met een 3 gangen diner van LAVINIA! 
Private rondleiding door FOAM

Bij binnenkomst werden we door de eigenares van LAVINIA, Sonia Philipse en Merel de PR-dame van Foam ontvangen. We kregen een hartelijke handdruk en namen plaats aan een prachtig versierde tafel met verse boeketten vol kleurige bloemen. Al snel kregen we een ontzettend lekkere, huisthee met gember, sinaasappel en munt. Toen alle bloggers waren gearriveerd, werd er een introductie gegeven over de samenwerking tussen LAVINIA Good Food, Foam en het Foam Café. Vervolgens kregen we een rondleiding door de verschillende 'vleugels' en verdiepingen van het museum. Tijdens de rondleiding werd meer over de tentoonstellingen werd verteld. De tentoonstelling die op dit moment een belangrijke rol speelt in Foam is The details of a dark horse in low light van de kunstenaars Adam Broomberg en Oliver Chanarin. Zij leiden de toeschouwers door een afwisselende en ontregelde geschiedenisles over de relatie tussen fotografie en ras. Tevens zijn er op andere afdelingen nog andere tentoonstellingen te bezichtigen en kun je helemaal boven in Foam ook zelf een mooie foto aanschaffen.

Breakfast by LAVINIA Good Food

Na de rondleiding werden we opnieuw ontvangen in het Foam Café. We kregen een huisgemaakte gingersiroop met gember, komkommer en bruisend water. Die hadden we beiden nog nooit geproefd, maar vonden we erg lekker. Hierna schoven we aan tafel, waar op de bar de heerlijkste lekkernijen neer waren gezet. Er stond een overvloed aan de heerlijkste ontbijtjes klaar zoals huisgemaakte granola met boerenyoghurt en vers fruit, kokoschiazaadpudding, speltpizzetta's met truffel en zeezout, cocosyoghurt met LAVINIA'S granola & rabarberchutney, papaya's gevuld met cocosyoghurt en huisgemaakte granola met verse aardbeien, bosbessen en kokos, wentelteefjes met aardbeien en banaan, dadelballetjes met kokos en bananenpannekoekjes met bananen en maple syrup. Alles was overheerlijk en we hebben onze buik volgegeten. Je proeft dat de gerechtjes vers en met liefde gemaakt zijn. We hebben heerlijk ontbijten en genoten van de priverondleiding door Foam en willen Lavinia en Foam bedanken dat we bij dit bijzondere event mochten zijn.

Mocht je een keer in Amsterdam zijn, neem dan zeker eens een kijkje bij Lavinia Good Food of het Foam Café. Combineer je bezoek dan met een bezoekje aan Foam zelf. Een mooi, inspirerend museum met gave tentoonstellingen met de prachtigste foto's.

Liefs Robin
Geen opmerkingen:

Een reactie posten