maandag 6 april 2015

Evenement: Culy Food Festival


Culy.nl, opgericht door Monique van Loon, ging offline. Twee dagen lang proeven, ruiken en beleven. Zaterdag bezochten we het Culy Food Festival in Sugar City. Een culinair walhalla voor echte foodies. Culy beloofde: Het Culy Food Festival is uniek en vol primeurs, waar allerlei vernieuwende concepten samenkomen en bekendere smaakhelden worden uitgedaagd om iets nieuws neer te zetten.



"Hoewel Culy Food Festival een bijzonder event wordt met een unieke food line-up, wordt het zéker geen exclusieve bedoening met torenhoge prijzen. Ook foodies met een kleiner budget kunnen hier optimaal culinair genieten." 


Locatie

De locatie van het festival was in 1 woord: WAUW. Sugarcity is echt een adembenemende, rauwe, industriële locatie. De locatie was goed met het openbaar vervoer te bereiken. De aankleding van het festival was ook super leuk: verse bloemen, leuke tafeltjes, schommels: een gezellige, huiselijke sfeer. Ook over de live muziek was goed nagedacht. Op 'the main stage' speelden diverse bandjes zoals Yvette van Boven en Rolling Beat Machine.  Op het festival zelf kwam je een mengelmoes aan mensen tegen: families met jonge gezinnen, bloggers, jong en oud. Super gezellig dus! 


Workshops

Op het festival kon je diverse (culinaire) workshops bezoeken. We hadden ons van te voren niet ingeschreven, omdat je je ter plekke nog in zou kunnen schrijven. Helaas waren alle workshops al vol.  Op het festival kon je aan de volgende workshops deelnemen:
  • Presentatie en proeverij Brandt & Levie
  • Dilmah - Thee & Toetjes proeverij
  • Cider proeverij Cider Cider
  • Bier proeverij Oedipus Brewing
  • Wijnproeverij Vleck Wijnen
  • Tony's Chocolonely Smaakworkshop
  • Food Fotogragie & Foodstyling
  • Easy Peasy Kids Workshop

Culy bioscoop

Naast de workshops was er ook de gratis Culy bioscoop. In de bioscoop kon je de hele dag genieten van culinaire documentaires en korte films op chille zitzakken van Therapy. Het is een silent cinema waarmee je door middel van een headset de film kon volgen. Grappig was dat een presentator tussen de films en documentaires door de filmpjes aan elkaar praatte of extra informatie erover gaf.

Culy Food

Eggbar smokey goodness
Natuurlijk kon je ook genieten van lekkere (culinaire) hapjes en drankjes. Het idee dat wij hier een beetje bij hadden, was dat het qua concept erg leek op de Foodhallen in Amsterdam. Door Sugar City heen, stonden leuke foodkraampjes waar je allerlei lekkers kon halen. Voor het eten en drinken moest je wel betalen. Het enige nadeel was dat je soms lang in de rij moest staan om iets te eten en dat er weinig zitplek was om je eten op te eten. Met camera's, telefoons en tassen, kan dat soms een beetje lastig zijn. Het eten was wel echt heel erg lekker en werd vers bereid waar je bij stond. Doordat het zo druk was, was het wel jammer dat je niet echt een praatje kon maken met de mensen achter de kraampjes. Het is namelijk ook leuk om meer te weten te komen over wát je eet. Verder was het aanbod uitgebreid en was er voor ieder wel wat wils: van hotdogs en hamburgers tot brownies en ontbijtgranen, kinderen konden zelfs zelf hun ijsje versieren. Op het Culy Food Festival kon je de volgende foodkraampjes vinden:

Foodkraamjes:


BRANDT & LEVIE
Brandt & Levie openen een heuse slagerij op locatie waarin je ziet hoe zij met vlees werken. Hier serveren jonge worstmakers diverse soorten plankjes met gedroogde worst en natuurlijk hun beroemde hotdogs.

FLAMKUCHEN VAN GRIZZL
Grizzl heeft genoeg van de manier waarop snacks worden bereid en heeft een missie: maar van Fast Food 'Good Food'. Philip serveert daarom altijd een vega variant en een met vlees.


CEREAL KILLER CAFE
Macarons van Hidde de Brabander
Dé hit uit London: bij Gary & Alan kon je hun favoriete cereals proberen. Waan je in een nostalgische sugar rush, zoals vroeger!

DILMAH
In de Dilma Thee & Toetjes Bar genoot je van Dilmah thee mét bijpassende zoetigheden, gemaakt door top patissier Hidde de Branbander.

NADIA & MERIJN'S LABNE BAR
Iedere culy kent Nadia en Merijn en hun Arabische recepten. Op het Culy Food Festival kon je genieten van een van hun favoriete recepten: Libanese mezze met vier soorten lanen, za'atar, olijven en natuurlijk flatbread.

HANDROLLS VAN MENEER TEMAKI
Temaki is de ultieme sushi. Helemaal als de chefs Querijn en Selwyn van Meneer Tamari ze met de hand rollen waar je bij staat. Verse ingrediënten (duurzaam gevangen dagverse vis en bio kip) met kleverige rijst en glanzende nori zorgen voor de perfecte gezonde snack.

&SAMHOUD PLACES
Sterrenchef Moshik Roth werd wereldberoemd met zijn Tomeato-burger: een klassieke Amerikaanse, maar dan volledig vegetarische burger, want: volledig gemaakt van tomaat!

EGG BAR
Smokey Goodness serveert all day breakfast met eieren in de hoofdrol. Met als favoriet: eggs benedict!

SCHNACKS
Cocktailkoning Julian, "The Beef Chief" Simon uit Londen en Chris van Best Coast Taqueria brengen het beste van Londense streetfood: big flavours in small sizes. Van taco's tot pulled pork én bijpassende bite size booze. Snacken voor gevorderden!

Robin met de bitterbal van Lindenhoff
SMOKEY GOODNESS
Chef Jord bereidt stoere streetfood gerechten in zijn rough kitchen: van gestoofd buikspek tot pullen park. BBQ-team De Rokende Règâhs stonden klaar om samen met Smokey Goodness de rookruimte eens flink uit te roken.

LIMITED EDITION IJSJES VAN MELT
Leonie en Eva maken met hun 3D-printer de gekste ijsjes. Jong & oud konden aanschuiven om zelf een spannend ijsje te customizen met eetbare verf en gezellige versiersels.

DE BITTERBAL
Chef Rolf maakt goddelijke XXL-bitterballen met romige ragout en lekker mals draadjesvlees van Lindenhoff. Wij hebben ze geproefd en wauw, ze waren inderdaad goddelijk!

SUPERFRESH
Een supermarkt 2.0 met live salad bar: creatieve chef Jasper bereidt salades en plukt verse kruiden voor je uit de tuin. In de schappen vond je verse plantjes, zaden, sapjes & salades voor thuis of om ter plekke op te eten.

SLOW COFEE
Zin in een bakkie? In de SLOWtainer van Marcus druppelt de zwarte koffie langzaam door. Hier genoot je van een échte slow coffee.

EET APOTHEEK 
Eten als medicijn: in de Eet Apotheek kreeg je tips hoe je op een culinaire manier van alledaagse kwaaltjes afkomt. Naast advies kon je ook de remedie in handige zakjes mee naar huis nemen.

MAGGIE'S DUMPLINGS
De sapkar
Maggie maakt verse jiaozi; Chineze dumplings gevuld met groente of kruidig varkensvlees. In heel China eet men jiaozi op oudejaarsavond. Op het Culy Food Festival kon je van gestoomde, gebakken of gekookte dumplings genieten.

DE SAPKAR
Zin in wat gezonds? Bij deze juicebar kon je de lekkerste smoothies, slowjuiced sappen en shotjes drinken.

BAR BAR
Bijzondere drankjes uit Haarlem & Amsterdam: bier, wijn, verse sappen van Willem & Drees en limonade en soda van Lesly. Ook voor fijngeprijsde bar bites: pretzels van Brezel, gedroogd fruit en energierepen kon je hier terecht.






Ervaring

Uiteraard hebben we van het lekkere eten, de muziek en de locatie genoten. Qua uitstraling en opzet deed het ons erg denken aan de Foodhallen, alleen kon je hier ook genieten van de live muziek en deelnemen aan workshops. Het was erg gezellig en het eten erg lekker: de porties waren net goed. Je kon voor 10 vier muntjes kopen en de prijzen per gerechtje verschilden van 1 munt tot 3 munten. Je kon het zo duur maken als je zelf wilde. Wat vooral bijdraagt aan de beleving is dat je zag hoe het eten werd bereidt, maar het was jammer dat je niet meer informatie kon vragen over het gerecht en de ingrediënten zelf. Ook de wachtrijen en dat je niet kon zitten, waren een beetje vervelend. Maar het lekkere eten en de sfeer maakten dit ruimschoots goed. Helaas konden we niet meer meedoen aan de workshops, hier waren we wel benieuwd naar. Misschien volgend jaar? We hebben een gezellige dag vol food gehad en we zijn benieuwd naar de volgende edities!

Bekijk hieronder meer foto's voor een nog betere impressie van het festival! 
Je kunt ook op een foto klikken en dan vervolgens via een diavoorstelling alle foto's bekijken!

Liefs,

Robin


















































Geen opmerkingen:

Een reactie posten