NODIG:
- 100 gram speltmeel
- 100 gram kokosbloesemsuiker
- 100 gram kokosolie of roomboter op kamertemperatuur
- 100 gram havermout
- 2 theelepels losse thee (naar keuze)
- 5 gram wijsteenbakpoeder
- 2 eetlepels cacaonibs (+ wat om te over de koekjes te strooien)
HOE:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Laat ongeveer 2 theelepels thee wellen in een beetje kokend water.
- Smelt de kokosolie of roomboter en mix deze met de kokosbloesemsuiker en het theemengsel luchtig met de mixer of in de keukenmachine.
- Zeef het speltmeel en de bakpoeder en voeg dit toe aan het boter-suikermengsel. Voeg ook de havermout en de cacaonibs toe en mix het tot een goed deeg.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol met koude handen kleine balletjes van het deeg en druk deze aan met de palm van je hand of een koude lepel tot het kleine koekjes worden. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de koekjes zit.
- Bestrooi de koekjes met wat cacaonibs en bak de koekjes in ongeveer 20 minuutjes af.
Liefs,
Robin
- Laat ongeveer 2 theelepels thee wellen in een beetje kokend water.
- Smelt de kokosolie of roomboter en mix deze met de kokosbloesemsuiker en het theemengsel luchtig met de mixer of in de keukenmachine.
- Zeef het speltmeel en de bakpoeder en voeg dit toe aan het boter-suikermengsel. Voeg ook de havermout en de cacaonibs toe en mix het tot een goed deeg.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol met koude handen kleine balletjes van het deeg en druk deze aan met de palm van je hand of een koude lepel tot het kleine koekjes worden. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de koekjes zit.
- Bestrooi de koekjes met wat cacaonibs en bak de koekjes in ongeveer 20 minuutjes af.
Liefs,
Robin
Dit klinkt echt super lekker!!
BeantwoordenVerwijderenHoi Emma, het is ook echt hartstikke lekker! Maar vooral heel apart. Zeker het proberen waard :-)
VerwijderenWaar zijn de goudsbloemen?
BeantwoordenVerwijderen