dinsdag 21 april 2015

Gezond tussendoortje: fleurige koekjes met goudsbloemen en cacaonibs

In de Foodybox die we opgestuurd kregen van Kroon op het Werk zat een pakje thee van Simon Levelt. Een bijzonder lekkere thee, waar je gerust ook na Pasen van kan genieten. De thee is een biologische zwarte thee melange versiert met sinaasappelstukjes, lemongrass en gele en oranje bloemen zoals saffloer, kamille en goudsbloem. We wilden eens wat anders dan een gewoon kopje thee en besloten om de thee te verwerken in koekjes. Het resultaat was een bijzonder koekje met een buitengewone smaak die erg in de smaak viel bij zowel ons als familie en vrienden.NODIG:
- 100 gram speltmeel
- 100 gram kokosbloesemsuiker
- 100 gram kokosolie of roomboter op kamertemperatuur
- 100 gram havermout
- 2 theelepels losse thee (naar keuze) 
- 5 gram wijsteenbakpoeder
- 2 eetlepels cacaonibs  (+ wat om te over de koekjes te strooien)

HOE:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Laat ongeveer 2 theelepels thee wellen in een beetje kokend water.
- Smelt de kokosolie of roomboter en mix deze met de kokosbloesemsuiker en het theemengsel luchtig met de mixer of in de keukenmachine.
- Zeef het speltmeel en de bakpoeder en voeg dit toe aan het boter-suikermengsel. Voeg ook de havermout en de cacaonibs toe en mix het tot een goed deeg.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol met koude handen kleine balletjes van het deeg en druk deze aan met de palm van je hand of een koude lepel tot het kleine koekjes worden. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de koekjes zit.
- Bestrooi de koekjes met wat cacaonibs en bak de koekjes in ongeveer 20 minuutjes af.

Liefs,

Robin

3 opmerkingen: